Konsten att skriva

Ja, som många redan vet är det en konst att skriva böcker. Ett hantverk. Till min hjälp har jag nu fått ytterligare två skrivarhandböcker i jul:

 • Så gör jag – Konsten att skriva av Bodil Malmsten
 • Konsten att skriva en Bästsäljare av Lina Wennersten och Katarina Lagerwall.

Dessutom har jag min egen manusbunt att läsa igenom under julledigheten. Nu har manuset vilat i två månader och jag vill försäkra mig om att jag fortfarande tycker att manuset är så bra som det bara kan bli.

konsten att skrivabästsäljareManus


 

 

Önskar er alla en god fortsättning på julen!

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Konsten att skriva

 1. Kati skriver:

  Bra handböcker är guld. Jag har läst den gula men inte den andra, är den bra? Bläddrade lite i den vid ett bokhandelsbesök, men tyckte inte den verkade så intressant. Kanske har jag gått miste om en pärla?

 2. Anna Keiler skriver:

  Jag tycker båda verkar bra. ”Så gör jag” kanske inte är en bok man läser från pärm till pärm utan läser vissa kapitel som man är extra intresserad av. Jag får återkomma närmare när jag har läst! Har du tips på någon bok som jag har missat kanske?

  • Kati skriver:

   Svårt att säga när jag inte vet vilka böcker du har läst. Generellt kan jag rekommendera alla böcker om skrivandets hantverk av James Scott Bell, som är min personliga skrivguru: Revision &Self-Editing, Plot & Structure och Conflict & Suspense. Annars tycker jag att de där böckerna jag bloggade om tidigare, om att skriva chick lit var riktigt bra och erbjöd en massa matnyttiga tips.

 3. annejons skriver:

  Oj oj, det finns så många handböcker i att skriva böcker så jag blir alldeles snurrig! Är de där böckerna bra? Kanske man skulle kika i en sådan och få några bra tips??

  • Anna Keiler skriver:

   Det finns jättemånga handböcker om att skriva! Jag har inte läst dessa ännu, har just fått dem i julklapp, men de verkar bra, särskilt ”Konsten att skriva en bästsäljare”. Återkommer när jag läst dem!

 4. Susanne Ahlenius skriver:

  Vilka bra presenter! Det finns många böcker man vill läsa men så lite tid. Du får lägga in recensioner på dem här. Kram.

  • Anna Keiler skriver:

   Jättebra presenter! Jadå, jag återkommer med vad jag tycker om dem, any day när jag hunnit läsa. Det är som sagt en hel del man ska/vill läsa 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s