Om Anna

Så länge jag kan minnas har jag tyckt om att läsa och skriva, och har ofta haft jobb som innehär mycket skrivande. Men det var först 2011 som jag gick min första författarkurs och började skriva på manuset som två år senare blev min debutroman ”Nyckeln till det förflutna”.

Efter det har jag skrivit tre böcker till: Flickvänskontraktet, Bröllopsavtalet, samt Min bästa väns pojkvän (släpps i april 2022). 

Om man ska vara riktigt petig så var det allra första manuset jag skrev en Australiensisk Vilda Western-historia. Manuset skrev jag tillsammans med min kompis Charlotte när vi gick på gymnasiet i början på nittiotalet. Vi skrev vartannat kapitel och hade inte något synopsis (det tror jag inte att vi visste vad det var på den tiden!) så det var alltid spännande att läsa vad hon hade skrivit. Det blev till slut en hel pärm med ett handskrivet manus. Några år senare renskrev jag manuset på dator och skickade in till en manustävling…och blev refuserad. Nu förstår jag varför. Manuset skrevs innan jag visste ett smack om gestaltning, perspektiv, dramaturgi och andra väsentliga författarbegrepp. Och dessutom innan internet fanns, så att göra research om 1800-talets Australien var inte det lättaste. Men jag har fortfarande kvar pärmen med manuset. Och det är egentligen en spännande historia. Med stor förbättringspotential. Kanske ger jag mig i kast med att skriva om den någon gång…

 

Fotograf: Stefan Tonström
Annons