Nu blir boken social

Att E-böckerna är på stark frammarsch har väl inte undgått någon. I USA minskar försäljningen av pocketböcker drastiskt, samtidigt som E-böcker blir allt mer populära.

Den digitala utvecklingen av USA:s bokbransch ligger några år före Sveriges, men inom några år kommer inte bokbranschen att vara sig lik här i Sverige, tror jag. Förlagen kommer att behöva tänka nytt, egenutgivning kommer att bli allt vanligare och digitaliseringen av böcker kommer öka.

I en intressant artikel på Internet Worlds hemsida läste jag även att entreprenörer kommer att hitta sätt att öka läsupplevelsen genom att göra boken mer social. För alla som skriver böcker tror jag att det kommer bli mycket viktigt att vara en del av den digitala utvecklingen. Vad tror ni?

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Nu blir boken social

 1. Kati skriver:

  Intressant. Hur menar de att den ska bli mer social? Jag tycker det är intressant det här med utvecklingen på e-boksmarknaden, det dröjer nog inte länge innan vi hakar på USA i den kedjan.

 2. Susanne Ahlenius skriver:

  jag tror de menar att man kan göra så mycket mer med en bok som är digital. lägga till bilder, interaktiva länkar, musik, ljud m.m. Boken blir nästan som ett spel, gränserna suddas ut mer och mer.

  • Kati skriver:

   Ahh, ja det var nog så de menade. Coolt, det låter faktiskt ganska kul. 🙂 då kan man infoga låtarna i (bokens) playlist på välvalda ställen, det blir nästan som en film..:)

   • Kati skriver:

    fast jag antar att det krävs tillstånd för allt sånt, så det är nog inte helt enkelt. Jag menar att använda andras musik o dyl i sitt eget verk. precis som när man vill infoga låttexter, dikter, utdrag osv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s