Julpyssel

Kreativiteten flödar, men inte vad gäller skrivandet. Jag har fått lägga manuset åt sidan för att ägna mig åt mer juliga kreationer.

Helgen har bland annat ägnats åt att baka lussebullar och pepparkakor och limma ihop och dekorera pepparkakshus. Eller okej, pepparkakshuset var jag inte så involverad i. Det går alltid åt fanders när jag ska limma ihop det med brännhett socker, så det är sedan några år tillbaka min mans uppgift. Och barnens uppgift är att dekorera. Ju färggladare och kletigare desto bättre, tycker de. Min mer symmetriska sida får försöka se genom fingrarna här. Och även när det gäller mina barns tävlingar om mest kreativa lussebullen. Egentligen vill jag bara skrika: ”En lussebulle ska se ut som en lussebulle, inte som en orm eller tomte!” Men det gör jag inte. Istället gör jag mina lussebullar snabbt som sjutton, så att de inte hinner göra så många tomtelussebullar innan degen är slut (det tar ju längre tid att göra tomtar, tack och lov ;-)) Och med ett leende drar jag mig till minnes att min mamma en gång i tiden lät mig och mina syskon kleta med egna lussebullar och äta deg bäst vi ville, medan hon gjorde de fina lussebullarna som faktiskt gick att bjuda på.

I helgen har vi också haft julkortstillverkning à la scrapbooking som jag var mer eller mindre besatt av innan jag började göra smycken, vilket var innan jag började skriva. Men i skrivandet har jag hittat mitt kall!

Även vad gäller att göra de mest bisarra, sönderstansade och stämplade julkorten så vinner mina barn. Själv vill jag ju att färgerna ska matcha, att stämpeln ska ha något mer juligt motiv än spöken, påskägg och katter. Men kul hade vi!

Och förhoppningsvis hinner jag skriva lite imorgon. För jag har som mål att skriva 5000 ord före jul.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Julpyssel

 1. annejons skriver:

  Ha ha, jag gillar den där meningen ”en lussebulle ska se ut som en lussebulle och inte en orm…”, det är så bra. precis så blir det när man bakar med småttisarna :-). Numer är mina barn stora och vill ha lussebullar som ser ut som lussebullar men visst har man ”offrat” sig och ätit både orm-bullar och tomte-bullar och alla möjliga och omöjliga former på den kära lussebullen. Minst av allt har den sett ut som en lussebulle.

  • Anna Keiler skriver:

   Alla som har barn känner nog igen sig. Samtidigt är det ju roligt att de så liven är kreativa, och säkert är det utvecklande att tänka utanför boxen.

 2. Carola skriver:

  Vad mysig med julpyssel. Här har också pysslats under helgen. Idag plockade jag fram lite ”skräp” så gjorde vi fina tomtar. Panduro i all ära men det är extra kul att ta det man har i skåpen och skapa med sina barn :-). Baka lussebullar ger jag mig inte på däremot efter ett misslyckat försök för hundra år sedan. Det får räcka med pepparkakor. Jag och degar som ska jäsa kommer inte riktigt överens :D.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s