Insnöad

snöstorm 003Den här dagen går till historien som den snöigaste någonsin. Barnen är sjuka så jag är hemma och vabbar. Annars hade jag fått hävda force majeure. Det går inte att ta sig ut med bilen, och bussarna är inställda. Som om det inte vore nog åskar det ute samtidigt! Det trodde jag var praktiskt omöjligt, men det är det tydligen inte.

snöstorm 001Lamporna blinkar oroväckande, så det är bara en tidsfråga innan det blir strömavbrott också. För att få lite varmare inne tände jag i braskaminen. Men hela skorstenen måste varit snöfylld (det snöar ju på tvären) och nu droppar det ut sotvatten på golvet. Men, inget ont som inte för något gott med sig. snöstorm 004Jag har fått en hel del bra idéer till manuset, där huvudpersonen och några gäster kommer att bli insnöade. Med anden. Kanske blir någon riktigt sjuk eller dör till och med.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Insnöad

 1. minnaulin skriver:

  Bra där, lite gratis research är inte fel 🙂

  • Anna Keiler skriver:

   Nej precis, man får se det från den ljusa sidan. Och strömmen har inte gått än, konstigt nog. Är det inte lika illa hos er? Det verkar vara värst här i Stockholm.

   • minnaulin skriver:

    Det blåser som f-n och snöar bra, men kollektivtrafiken funkar och de flesta tar sig så småningom till jobbet 🙂

 2. Kati skriver:

  bra där. Sånt ska man ta till vara på. 😛 Jag önskar jag också bodde i hus så jag kunde bli insnöad men i innerstad kan man tyvärr inte skylla på sånt… :S

  • Anna Keiler skriver:

   Tro mig Katarina, just nu önskar du INTE att du bodde i hus. Nu har jag skottat i flera timmar, min man är fortf ute o kör med snöslungan.

 3. annejons skriver:

  Åh vad mysigt med sådana idéer, härligt! Ta vara på dem, det kan bli ett supermanus. Läste om Nora Roberts, den amerikanska succéförfattarinnan som skriver hur mycket böcker som helst, att hon började sin karriär precis på samma sätt som du, dvs instängd i ett hus när en snöstorm rasade utanför huset. Då blev hennes första bok till och sedan dess har hon skrivit massor och är en av världens mest populära författare. 🙂 Heja heja!

  • Anna Keiler skriver:

   Tack Anne :). Jag var bara instängd en dag, så så mycket som en hel bok hann jag inte skriva. Men jag kan tänka mig att Nora Roberts lyckades producera en hel bok när hon var insnöad, så produktiv som hon är. Hennes bästa bok är ”Skuggor från det förflutna”. Har du läst den?

 4. Carola skriver:

  Du verkar ha fått uppslag till en rysare. Älskar rysare! det är rysligt mycket snö hos er i Stockholm också. Tur att vi kom hem innan vi också fastnade. Nog för att svärföräldrarna är hur goa som helst så hade vi nog tröttnat på varandra till slut :-). I Värmland har vi inte alls fått så mycket snö men tillräckligt för att jag ska tvingas skotta.
  Hoppas inte barnen är allt för sjuka så du ändå kan få lite avkoppling i snökaoset. Kanske till och med några ord skrivna.

  • Anna Keiler skriver:

   Ja nu räcker det med snö för i år! Tur att ni kom hem ordentligt!
   Rysare ska vara lite mysigt läskiga. Vet inte om jag vågar skriva en riktig rysare, blir nog livrädd själv då, man går ju så upp i sin text att den nästan blir verklig 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s