Ettårsjubileum

Jag firar ettårsjubileum nu. Japp, det är ett år sedan jag började skriva på boken. Tyvärr kommer jag inte ihåg exakt vilket datum jag faktiskt plitade ner de första orden. Men att det var någon gång strax efter midsommar 2011 vet jag. Förmodligen är de första orden raderade sedan länge, jag kommer inte ihåg vilka de var, men jag har ändrat ganska friskt i manuset under de senaste månaderna så sannolikheten att de är kvar är ganska små.

Efter att jag gått på Författarlinjen under vårterminen 2011 kände jag att ”jaha, nu måste jag författa nåt också”. Men vad skulle jag skriva om? Det var min goda vän Stina Söderholm som kläckte idén som kom att bli grundstommen i boken, som bygger på saker jag upplevt då jag jobbade i ett galoppstall på Irland i min ungdom. Med det sagt så måste jag säga att jag har en ganska livlig fantasi, så det mesta i storyn har jag ändå hittat på. Men det var på landsbygden på Irland min bok utspelade sig när jag började skriva. Efter att ha skrivit kanske trettio sidor började jag inse att det skulle krävas en hel del research om handligen skulle utspela sig på Irland. Och research är för mig ett nödvändigt ont – det är ju skriva jag vill göra, inte undersöka saker. Så för att göra det lite lättare för mig flyttade jag handlingen till landsbygden i Dalarna istället, eftersom jag känner väl till området. Och det är jag glad att jag gjorde, ”the setting” känns helt rätt nu.

Under det här året har boken tagit en hel del av min fritid. Men för det mesta har det varit så roligt att det inte har spelat någon roll. Jag har 30 sidor kvar att redigera på slutet. Men slutet är jag själv så nöjd med så inte mycket behöver ändras. Sedan ska jag skriva några scener som jag har kommit på saknas. Och därefter ska jag skriva om början igen, eftersom jag inte är helt nöjd med den.

Sedan så är boken klar för att skickas till mina två amatörlektörer Minna och Sofia som har erbjudit sig att läsa och komma med synpunkter. Tack snälla för att ni ställer upp!

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Ettårsjubileum

  1. minnaulin skriver:

    Det ska bli så kul att få läsa!

  2. minnaulin skriver:

    Ja, men en liten paus från mina egna idéer är välkommet 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s