Det är fult att märka ord

Ja, det kan det vara. Men just nu redigerar jag romanen och varje ord ska märkas, vridas och vändas på, kanske bytas ut, kanske strykas helt.

Det är en långdragen process att redigera. Jag tycker egentligen att det är roligt när jag väl sitter där med manuset på skärmen – jag är en sån som gärna tar fram rödpennan och rättar stavfel. Men det är så mycket annat som pockar på uppmärksamhet och tid. Fast jag SKA bli klar och det inom kort. Jag har en tredjedel av redigeringen kvar. Sedan får manuset gå på en lektörsläsningsvända till. Den här gången ska jag göra som min författarkollega Minna Ulin, och be några vänner att läsa manuset och komma med synpunkter. Det är nog nästan lika givande som att skicka manuset till en riktig lektör – fast mycket billigare 🙂

Nu ska jag fortsätta med redigeringen.

Ha en härlig midsommar!

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Det är fult att märka ord

  1. minnaulin skriver:

    Vi gör likadant fast tvärtom – jag ska ju skicka till en lektör också. Fast amatörerna ska man inte förringa, fick jättebra respons som jag haft nytta av. Och sen går det inte att förneka att gratis är gott 🙂 Trevlig midsommar på dig!

  2. Susanne Ahlenius skriver:

    Förstår ni vilket arbete vi gör, det är helt otroligt! Fy fan vad vi är bra 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s