Nominerad till Storytel Awards!

”Min bästa väns pojkvän” är nominerad till Storytel Awards (Stora Ljudbokspriset) i katergorin Feelgood. Jag är så otroligt glad för det, då det är en berättelse som jag tycker väldigt mycket om, och som var otroligt rolig att skriva.

Vill du rösta på Min bästa väns pojkvän så gör du det här https://awards.storytel.com/se/sv/ till och med den 6 februari. Stort tack!

Annons
Publicerat i Uncategorized | Märkt , , | Lämna en kommentar

Flickvänskontraktet nominerad i Storytel Awards!

Jag höll på att trilla av stolen tidigare idag när en författarkollega och vän meddelade mig att min feelgoodroman Flickvänskontraktet är nominerad i Storytel Awards (Stora Ljudbokspriset) i kategorin bästa roman. Ännu gladare och stoltare blev jag när jag såg vilka andra författares böcker som var nominerade! Lilla jag tävlar mot många andra duktiga och populära svenska författare, och med mina utländska förebilder Jojo Moyes, Lucy Dillon och Jenny Colgan. Jag får nypa mig själv i armen för att fatta att det är sant! Känner mig ödmjuk, tacksam, stolt och överlycklig just nu!

Jag vore naturligtvis ännu gladare om du vill lägga din röst på Flickvänskontraktet här: https://awards.storytel.com/se/sv/votings/roman-2019/

Man behöver inte ha Storytel för att rösta. TUSEN TACK!

 

Publicerat i Uncategorized | Märkt , , , | Lämna en kommentar

Flickvänskontraktet kommer i augusti

Äntligen får jag visa det fina omslaget till min nya feelgoodroman Flickvänskontraktet! Vad tycks? 🙂

 

Bokens handling

”Frida är arbetslös och dumpad av pojkvännen och i desperat behov av ett nytt jobb. På ett bröllop i Stockholms skärgård träffar hon sin brors barndomsvän Micke som hon en gång var hemligt förälskad i. Micke erbjuder Frida ett jobb med väldigt udda premisser – att spela hans flickvän på en resa till Grekland med hans hemska släkt. Men Micke är en beryktad casanova och Fridas bror varnar henne. Trots det blir hon nyfiken och hon har inget att förlora. Säkert är ryktet överdrivet och kanske är Mickes släkt inte så hemsk som han påstår?”

Boken kommer som ljudbok och e-bok i augusti och kommer finnas på alla streamingtjänster. På Storytel kan man redan nu spara i bokhyllan om man vill 🙂

Bevaka Flickvänskontraktet på Storytel

Hoppas att ni vill läsa/lyssna! Uppläsaren Gunilla Leining är fantastisk!

 

Publicerat i Uncategorized | Märkt , , , , , , , | 1 kommentar

Förlagsavtal påskrivet

Jag är så glad över att kunna berätta att mitt nya feelgoodmanus kommer att bli utgivet!

I början på februari skrev jag på förlagsavtal med Lind & Co som ger ut boken i formaten ljudbok och e-bok. Jättekul!

Boken är en romantisk komedi som utspelar sig i nutid i Gamla Stan i Stockholm och i Aten, dit Micke bjuder med sin nygamla bekantskap Frida på rätt udda premisser.

Nu pågår arbete med korrläsning och att hitta en titel som ”andas” feelgood. Och att skriva en baksidestext. Inte lätt att koka ner en hel bok till några få rader, där man inte får avslöja för mycket, utan bara berätta så mycket att man väcker läsarens nyfikenhet.

Hoppas att ni vill läsa/lyssna på boken, som vi räknar med kommer ut i sommar. 🙂

Gamla Stan, Stockholm

Gamla Stan, Stockholm

 

Publicerat i Uncategorized | Märkt , , , , , , | 3 kommentarer

Äntligen ljudbok!


Nyckeln till det förflutna ljudobokI slutet av förra året blev jag kontaktad av Printz Publishing som ville göra ljudbok av min debutroman Nyckeln till det förflutna. Självklart tackade jag ja! Min förhoppning är att den ska nå fler läsare … eller snarare lyssnare! Jag vet att det är många som föredrar ljudböcker framför fysiska böcker och e-böcker. Jag som alltid har förespråkat fysiska böcker har till och med själv börjat varva läsandet med att lyssna på böcker, för det finns tillfällen när det inte fungerar att läsa en fysisk bok, men går utmärkt att lyssna på en. Till exempel när man städar, går till bussen eller sitter på motionscykeln. På så sätt hinner man läsa/lyssna på fler fantastiska böcker! Dessutom tar ljudböcker ingen plats och man laddar ner dem genom en knapptryckning. Smidigt!

Imorgon, 7 mars, släpps min bok som ljudbok på Storytel. In och lyssna vettja! Uppläsare är Kajsa Linderholm.

Vad tycks om det nya omslaget till ljudboken? ”Det passar perfekt” var min första tanke när jag såg det första gången!

 

 

Publicerat i Uncategorized | Märkt , , , | 3 kommentarer

Gott Nytt År 2018

Då var det dags för nyår igen. Jag brukar i vanliga fall inte gilla nyår. Jag brukar tycka att det är lite sorgligt att ett till år har gått och aldrig kommer tillbaka. Lite knasigt kanske, för varje dag som går är ju faktiskt en dag som inte kommer tillbaka. Men det är ändå bara på Nyårsafton jag brukar känna att det är lite sorgligt. Men inte i år! Goodbye 2017, så glad att det här året är över och aldrig kommer igen! Det har varit ett förskräckligt år för min del, pga ett dåligt hästköp jag gjorde i början av året, där för min del större delen av 2017, samt mycket pengar och energi gick åt till att ta hand om en oridbar häst samt processa i Tingsrätten. Och än är det inte helt över. Men jag är en erfarenhet rikare, om än en väldigt dyr erfarenhet. Men inget ont som inte för något gott med sig. Det blir ett rafflande manus av detta elände!

Men 2017 hade också en del ljuspunkter. I maj var jag i London på en författarkurs och skrev i en hel vecka. Underbart! Jag håller på med flera manus samtidigt, och minst ett räknar jag med att ge ut under 2018, så det blir ett spännande år.

Jag var också med familjen både på Kreta och i England. Fantastiskt! Sonen åkte iväg till USA som utbytesstudent. Det är såklart väldigt lärorikt och kul för honom. Men det har inte bara varit roliga erfarenheter. En morgon i november vaknade vi upp till ett meddelande från honom om att han ville byta familj, då han inte fick någon mat, fick städa hela tiden, värdmamman hade inga pengar, det bodde diverse märkliga personer i huset (jag besparar er detaljerna) och diverse märkliga husdjur. Värdmamman var nästan aldrig hemma och de visste inte var hon var. Och så vidare. Det är inte roligt att vara på andra sidan jorden när något sådant händer ens 15-åriga son. Efter 2 dagar med samtal och mail till organisationen gick de med på att hämta sonen akut och han fick bo hos 2 olika tillfälliga familjer i ungefär en månad. Men nu har han fått en ny värdfamilj som verkar fantastiska och som han trivs jättebra hos.

Vi har också tagit emot en utbytesstudent från Australien. En riktigt rolig, driven, intresserad och hjälpsam tjej. Så det ångrar jag inte en sekund att vi gjorde! Hon bor hos oss tills i sommar.

En annan kul grej är att mina böcker sålde väldigt bra på julmarknaderna jag ställde ut på och jag vet att Nyckeln till det förflutna låg under många julgranar den här julen. Hoppas att alla nya läsare tycker om boken!

Önskar er alla ett Gott Nytt År och med förhoppning om att 2018 blir ett riktigt fantastiskt år!

/Anna

Publicerat i Uncategorized | Märkt , , , , , , , | Lämna en kommentar

Julmarknader

Två helger i rad har jag och min författarkollega Jenny Jacobsson stått på julmarknader och signerat och sålt böcker. Det känns jättekul att veta att många exemplar av Nyckeln till det förflutna och Över en vinterfika kommer att ligga under julgranar lite varstans om två veckor. Tack alla kunder och läsare som köpt böcker!

Publicerat i Uncategorized | Märkt , , , | Lämna en kommentar

Boksignering

Här packas det för fullt inför boksignering imorgon på Hästens Dag på Värmdö. Stall Sandös Hagar är platsen. Evenemanget pågår mellan 10.00 – 16.00 med hästuppvisningar och marknad. Välkommen om du har vägarna förbi 🙂

Publicerat i Uncategorized | Märkt , , , , , | Lämna en kommentar

Om en sorglig hästhistoria – min kommande bok

Boken jag håller på att skriva nu är min berättelse om en häst jag köpte i början av året. Jag hade sparat pengar ett bra tag. Lagt undan pengar jag fick ut på försäkringen från min förra älskade häst som dog hastigt och tragiskt. Den nya hästen jag köpte efter flera månaders letande var egentligen lite över min budget, men jag resonerade som så att jag ville ha en riktigt bra häst och då var det värt att betala lite mer. Och i värsta fall om jag kände att jag inte hade råd kunde jag sälja honom och få tillbaka pengarna. Den här hästen tycktes passa mig perfekt och såldes som en dressyrhäst, men det visade sig redan när jag haft honom i några dagar att det var något som inte stämde. Han blev klart störd av att bli riden, kastade med huvudet och stegrade sig, ville helt enkelt bli av med ryttaren. Jag förstod att han måste ha ont någonstans. När jag provred honom 2 veckor tidigare betedde han sig inte alls så, och jag har ju mina misstankar om vad det kan bero på.

Foto: Hannah Persson

Jag har låtit röntga hästen och vet nu var han har ont och varför, och det är problem som inte dyker upp på en vecka eller två. Därför kontaktade jag säljaren och reklamerade hästen men hon ville inte ta honom tillbaka och betala tillbaka köpeskillingen och på den vägen är det fortfarande idag. Jag blev tvungen att anlita en advokat och fallet är fortfarande inte löst. Fem månader senare har jag fortfarande kvar en häst som inte går att rida, med allt vad det innebär i tid, kostnader och ansvar. Men även om det drar ut på tiden så finns det inte på kartan att jag kan förlora i tingsrätten eftersom jag har så mycket bevis och information om hästen och hästhandlaren, och i form av vittnen, veterinärer och andra personer som har köpt hästar av denna person och råkat ut för samma sak.

Jag vill gärna tro att det finns en mening med allt som händer så jag har funderat på varför det här hände just mig. Jag kunde ha köpt vilken annan häst som helst i hela Sverige och det hade aldrig blivit så här. Det måste finnas en mening med att jag köpte just Calle (som för övrigt är en av de snällaste hästar jag träffat på, men tyvärr går han inte att rida). Meningen kanske är att jag ska stoppa denna hästsäljare från att fortsätta sin verksamhet. Hon borde faktiskt inte få ha med hästar att göra överhuvudtaget. Eller/och så är det meningen att jag ska skriva en bok om detta och det har jag börjat med. Jag har till och med skrivit nästan halva råmanuset så jag är en bra bit på väg. Men slutet är fortfarande öppet! Allt det som hänt i det här fallet under de senaste fem månaderna är saker som jag inte i min vildaste fantasi hade kunnat hitta på. Manuset skriver jag i romanform och för att det ska bli extra spännande får jag bre på lite. Men det mesta är självupplevt och det är ingen solskenshistoria. Och alla sparpengar borta på något som absolut inte går att sälja. Dessutom har han kostat mig enormt mycket pengar, inte bara vad det normalt kostar att ha en vanlig frisk häst, utan också utgifter för veterinärbesök och advokaten. Det suger! Men det värsta är känslan av att ha blivit grundlurad, och ovissheten om vad som kommer hända med denna snälla stackars häst. Men jag kommer inte att ge mig. Never ever.

Fortsättning följer!

Publicerat i Uncategorized | Märkt , , , , , , , , | 1 kommentar

Nya böcker på gång

Det var längesedan jag skrev något på bloggen. Det betyder inte att jag har lagt ner skrivandet. Tvärtom, så skriver jag dels på en bok i genren romance tillsammans med en författarkompis. Förhoppningsvis kommer den ut under 2018. Vi har kommit en bra bit på väg och råmanuset är till 3/4 klart. Men jag har fått lägga det åt sidan då ett viktigare bokprojekt måste gå före:

Jag håller på med en bok om en självupplevd mardrömslik historia som jag måste berätta för allmänheten. Det blir som en uppföljare till Nyckeln till det förflutna med ett verklighetsbaserat tema, fast i romanform. Mer om det i nästa blogginlägg!

Publicerat i Uncategorized | Märkt , | 1 kommentar