Dags för kursstart med Jorun Modén

Idag var första kurstillfället på Jorun Modéns författarkurs på avancerad nivå. Vi var tio förväntansfulla, skrivsugna kvinnor (japp, som vanligt mest/bara kvinnor på sådana här kurser. Varför det är så får jag analysera i ett annat blogginlägg) i olika åldrar och med olika mycket erfarenhet av skrivande. Vi började med en väldigt rolig övning där man skulle presentera den som man satt bredvid utan att veta mer än förnamnet på personen. Det var alltså bara hitta på. Jag blev presenterad som en lärare som i hemlighet längtar efter att flytta till Kina. Min bordsgranne fick av mig både nytt boende (villa i förort istf lägenhet i stan) och nytt yrke (banktjänsteman istf barnmorska). Någon annan fick ett väldigt intressant jobb – superhjälte. Ja, det är ju så det går till att skapa karaktärer, det är bara ”hitte på”.

Hittills verkar kursen lovande. Nu gäller det bara att ta tag i hemläxan med skrivövningar, synopsis och välja ut text som jag vill ha feedback på. Nästa tillfälle är redan på torsdag så jag vet vad jag ska göra på bussen till och från jobbet de närmsta dagarna! SKRIVA ihop mitt synopsis, som jag inte har fått till på två år men nu får jag se till att få ihop det på några dagar! Nu är det full fart framåt. Den här kursen går jag framförallt för att få inspiration av likasinnade och ”en spark i baken”.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Dags för kursstart med Jorun Modén

  1. Carola skriver:

    Oj, vad spännande att få höra någon hitta på ett liv om sig 🙂 Synopsis har jag också svårt att få ihop innan jag börjar skriva. Men som sagt, det är bara att hitta på för det är ju helt fritt att skriva något annat sedan om det inte blir en bra ”karta”. Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s