Översättning påbörjad

Sådärja. Då var prologen i Nyckeln till det förflutna (The key to the past … hahahahaha) översatt och skickad till Nicole i USA. Så nu blir det till att invänta hennes synpunkter. Min plan var först att översätta ett kapitel i veckan. Men så insåg jag att boken har 55 kapitel och det innebär att det skulle ta över ett år att översätta den. Det är för länge. Jag får alltså försöka hinna med 2 kapitel i veckan i snitt. En del kapitel är ju korta, så borde gå. Jag vet att jag är tidsoptimist och dessutom vill jag hinna skriva nytt också. Har ju en massa projekt på gång. Wish me luck 😉

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Översättning påbörjad

 1. Manuskt skriver:

  Starkt jobbat och Lycka till! Tror det är bra att ha en kontrollinstans direkt, sådär som du har. (Försökte översätta tre kapitel av Dränkt och det gick så otroligt långsamt. Svårare att översätta än att skriva nytt tänkte jag då – och jag har ändå jobbat som översättare men av facklitteratur och ”åt andra hållet”.)

  • Anna Keiler skriver:

   Det är svårt, men jag tänkte att jag i alla fall gör ett försök. Det enda det kostar mig är lite tid. Jag tycker det är ganska kul. Har du lagt ner översättningsplanerna för Dränkt då eller?

   • Manuskt skriver:

    Jag lade ner min egen översättning, men min förläggare tog in hjälp för att översätta några kapitel. Tyvärr så har hela förlaget upphört att existera (känns bekant …) så planerna vilar tills en stjärnagent hör av sig och vill storsatsa på att sälja in mig på utlandsmarknaden 😉

   • Anna Keiler skriver:

    Va? Menar du att Stimpla har upphört också nu? Eller menar du de du hade innan, vad det nu hette?

   • Manuskt skriver:

    Jag menar dessvärre Stimpla.

   • Anna Keiler skriver:

    Ånej, är det sant! Vad typiskt!

 2. Carola skriver:

  Oj! Ett stort projekt med översättningen plus nyskriv 🙂 Jättespännande! Lycka till! ❤

  • Anna Keiler skriver:

   Ja det är ett stort projekt men det kostar mig inget mer än lite (eller okej, mycket) tid men jag tycker ändå att det är kul så det är ok. Tack 🙂

 3. Oj, vad spännande! Och perfekt att ha någon ”på andra sidan” att bolla med 🙂

 4. Det här fixar du galant! 😉
  /Cecilia
  http://www.ceciliajohansson.nu

  • Anna Keiler skriver:

   Jag hoppas det Cecilia. Det är tidskrävande och svårt. Men det är det ju att skriva nytt också. Som tur är har jag lite hjälp i USA. 🙂 Hoppas det går bra för dig?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s