London calling

Jag har just avslutat testläsningen av Susanne Ahlenius manus till Dödligt Dubbelspel, som utspelar sig i London. Nu blev jag jättesugen på att åka till London och dricka mulled wine på den mysiga puben The Victoria som är med i boken. Denna pub ligger i närheten av Paddington Station och när jag, Susanne och Stina var i London 2011 för att fira Susannes födelsedag hamnade vi av en slump på The Victoria, en av kanske tusentals pubar i London.

The Victoria, Londons mysigaste pub där jag tillbringade en vecka på författarkurs i februari 2012, tillsammans med ett gäng sköna författarkollegor en vecka i februari.

The Victoria, Londons mysigaste pub.

Ett år senare anmäler Susanne och jag oss till en romankurs för Ann Ljungberg i London. Hur stor är sannolikheten att kursen ska äga rum på just The Victoria! Inte så stor, men så var det. Och nu är puben som sagt en viktig setting i Susannes bok Dödlig Åtrå som kom ut 2014 och i uppföljaren Dödligt Dubbelspel som alltså är det manus jag just har läst för att komma med lite synpunkter. Det är ju så när man själv sitter och skriver… och skriver om … och skriver om… och skriver om osv och flyttar runt text att det är lätt att det blir vajsing någonstans i manuset, och eftersom man som författare är så insyltad i manuset så märker man till slut inte logiska luckor mm. Och då är det bra med en utomstående person som kan läsa manuset med fräscha ögon. Och det är alltså vad jag har gjort i några dagar (och nätter) nu för deadlinen var tight. Men det gjorde jag så gärna! Det är en spännande bok som jag varmt kan rekommendera! Boken släpps nu i april om jag inte missminner mig.

Nu när jag har läst klart Dödligt Dubbelspel ska jag genast sätta igång och läsa Charlotte Cederlunds bok Middagsmörker som jag fick hem i brevlådan igår.

Vad läser ni just nu? Har ni några boktips?

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till London calling

  1. Susanne skriver:

    Tack vännen, ovärderlig hjälp.

    Vi måste försöka komma iväg till London, det vore underbart.

    Åren går fort, och det var 2010 vi var där i november och jag hade fyllt 40 🎉 tack vare er och resan blev det en bok. Galet hur saker och ting utvecklar sig. Många kramar 💕

  2. Katarina skriver:

    Härligt med bra testläsare 🙂 Jag har just läst ut Disclaimer, av Renee Knight, den var bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s