Prata bokskrivande i skolan

Jag har blivit inbjuden till Oskars skola (eller det var väl snarare så att jag erbjöd mig) för att prata om skrivprocessen och hur det går till när man ger ut en bok. Det passar bra nu i samband med att eleverna ska recensera en bok de läst, samt snart börja skriva egna berättelser. Eftersom de är ca femtio stycken i 7:an är klassen uppdelad i två grupper, så jag ska köra min dragning två gånger, imorgon och på fredag. Jag har en timme på mig, och tänkte att det är ju oceaner av tid. Nu har jag kört ett genrep här hemma och det tog exakt en timme. Tänk vad mycket man har att säga om bokskrivande! Dessutom hoppas jag att det kommer en massa intressanta frågor, så att det blir en diskussion. I så fall får jag nog improvisera lite och korta ner det jag tänkt säga. Det löser sig nog. Enda oron nu är att min förkylning ska bli värre, så att jag vaknar utan röst imorgon! I så fall blir det ett kort föredrag :-).

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Prata bokskrivande i skolan

 1. Susanne Ahlenius skriver:

  Heja dig vad du är duktig!

 2. Anna Keiler skriver:

  Bra att öva på barn, som inte är så kritiska! På lördag ska jag prata i mikrofon på stadsbiblioteket, läbbigt!!

 3. Emma skriver:

  Vad roligt! Lycka till!

 4. Anna Keiler skriver:

  Tack Emma, skräckblandad förtjusning!!

 5. Manuskt skriver:

  Kul! Sonens lärare frågade idag om inte jag ville komma och berätta, och det vill jag ju. Men det är nog snarare 10 min, och för sjuåringar 🙂 Lycka till!

 6. Mia skriver:

  Lycka till! Det är kul, och efteråt brukar man vara helt slutkörd. Eller jag åtminstone, bara så där däckar ihop och känner att man sprungit maraton, minst.

  • Anna Keiler skriver:

   Tack! Nu är det över för idag. Det gick bra, men svårt att veta om det var på rätt nivå eller om det var för svårt för klass 7 när jag pratade om dramaturgi och gestaltning ;-). Det kom iaf många intressanta frågor! Och ja, man blir rätt slutkörd, det är ju en viss anspänning när man inte är så van att prata inför folk.

 7. Habowoodfrun skriver:

  Vad kul Anna! Du borde be någon filma så vi också kan få ta del av det 🙂

  • Anna Keiler skriver:

   Ann, jag är glad att ingen filmade för då hade jag blivit jättenervös. Nu gick det ändå rätt bra, tror jag. När jag berättade om spökhistorien i Nyckeln till det förflutna sa en elev: Den verkar fett spännande!

 8. Eva-Lisa skriver:

  Både nervöst och roligt ju! 🙂 Hoppas det gick alldeles lysande! 🙂

 9. Anna Keiler skriver:

  Ja, både nervöst och roligt. Jag tror att det gick bra. Det var i alla fall ingen som kastade ruttna tomater på mig 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s