Lite av varje

Jag har fastnat lite i mitt manus, börjat fundera på om det håller. Är det ens värt att fortsätta på? Lägga en massa dyrbar tid på något som inte blir nå’t alls i slutänden. Men så är det ju egentligen alltid när man skriver, för man vet inte säkert att det kommer bli utgivet (eftersom man inte är en TV-kändis eller sportprofil som får för sig att skriva en bok). Alltså finns två saker att välja på: Skriva vidare i alla fall, eller sluta. Jag kommer att skriva vidare. Det man måste komma ihåg är att man skriver för att man tycker det är kul, inget annat.

Nu har jag bokat boende till Bokmässan i september (jag ska få bo hos en kompis, tack Åsa :-). Och så har jag beställt visitkort, bokat in signering på Akademibokhandeln här i Falun den 30 augusti och skrivit lite reklamlappar om det. Och blivit inbjuden på en massa roliga bokreleaser och bokevent i Stockholm som jag inte kan gå på hur som helst eftersom jag nu bor i Falun och … Ja det var väl allt. Förutom jobbat, umgåtts med barnen och allt det gamla vanliga vardagliga 🙂

Hur har er vecka varit?

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Lite av varje

 1. Eva-Lisa skriver:

  Klart du ska fortsätta skriva! Jag ser i alla fall fram emot att få läsa något mer av dig och säkert får du det utgivet någonstans 🙂
  Den här veckan har varit ganska stressig för mig eftersom jag har slitit ganska mycket med min kommande bok. Men nu är det äntligen helg och då ska jag bara ta det lugnt tänkte jag 🙂

 2. Anna Hansson skriver:

  Jag tycker också att det är jobbigt att lägga ner tid på något man inte vet om det blir något av, för det vet man ju egentligen aldrig förrän efteråt. Men jag försöker tänka att om det inte blir en bok av det jag skriver, så har jag ändå blivit bättre på att skriva än vad jag var innan.

  • Anna Keiler skriver:

   Ja så är det ju Anna, man blir bättre genom övning! Och kanske kan man ändå använda något av det man skrivit i något annat sammanhang 🙂

 3. Charlotte C skriver:

  Känns det lättare eller svårare nu när du redan har en bok utgiven? Har du fört samtal med ditt förlag om ditt nya manus eller får du göra likadant som med den första – alltså skicka in den och invänta besked? Hur som helst låter det som att du har en trevlig höst framför dig! När är du på Bokmässan?

 4. Anna Keiler skriver:

  Charlotte, det känns som om jag har mer press på mig nu när jag redan har gett ut en bok. Men det är nog mest jag själv som sätter press på mig att jag ska prestera nå’t bra. När jag skrev Nyckeln till det förflutna var det först mest på kul, för att jag skulle skriva nå’t efter att jag gått skrivarkurs. Se’n blev det till slut en bok och det var ju kul. Nu kallar jag mig ju författare i vissa sammanhang och då måste jag leva upp till det … tycker jag själv i alla fall 🙂

  • Anna Keiler skriver:

   Och jag är på bokmässan hela lördagen. Kl 9-11 i Idus förlags monter. Och nån annan tid (som jag inte kommer ihåg just nu) i Ordberoende förlags monter 🙂 Vi kanske ses?

   • Charlotte C skriver:

    Jag kan tänkt att pressen ökar, särskilt från en själv. Känns som att det är lätt att tänka att man redan gjort det en gång och att det därmed borde vara lätt och sedan slår man knut på sig själv eftersom det inte är lätt alls! Jag hoppas vara på Bokmässan på lördagen, isf letar jag upp dig i någon av montrarna! 🙂

   • Anna Keiler skriver:

    Perfekt, då hoppas jag att vi ses 🙂

 5. Mia skriver:

  Det går upp och det går ner. Vissa dagar tror man att man inte kan skriva en rad och andra dagar är man kung över sin text. Så därför kan det vara bra att fortsätta skriva helt enkelt, för att nå fram till de där kungstillfällena.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s