Tänk om någon genomskådar mig…

-”Vad jobbar du med?” frågar gärna folk när man flyttar till en ny ort (vilket jag just har gjort).

Några gånger har jag hört mig själv svara: -”Jag är författare.” Och direkt därefter tänker jag att herregud vad sa jag?! Tänk om någon genomskådar mig! Förmodligen blir jag illröd i ansiktet också, när jag försöker korrigera mig med att förklara att jag bara har gett ut en bok och en novell och det är ju inte så märkvärdigt och jag har ju faktiskt ett riktigt jobb också…

Jag har inget problem med att säga att ”Jag skriver”, men att säga ”Jag är författare” känner jag mig alltså inte riktigt bekväm med. Varför är det så? Är det någon mer än jag som upplevt samma?

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Tänk om någon genomskådar mig…

 1. Katarina Persson skriver:

  Jag har ändrat inställning till det där begreppet på senare tid. I början ansåg jag mig vara en författare, även efter endast en bok. Jag tyckte att om man har skrivit en bok är man ju åtminstone författare till den boken. Jag skulle däremot aldrig kalla mig det om någon frågar ”vad jag gör”, eftersom det inte är något jag försörjer mig på. Nu har jag slutat kalla mig själv författare. Kalla det verkligheten som hann ikapp. 🙂 Om någon frågar vad jag gör på fritiden, visst. Då säger jag att jag skriver. Men inte mer än så.

 2. Charlotte C skriver:

  Hrm, egentligen tycker jag att man kan kalla sig författare efter att ha fått en bok publicerad. Jag misstänker dock att jag inte heller skulle känna mig bekväm med titeln förrän efter kanske 2-3 böcker, typ när man börjat bli varm i kläderna och kan branschen. Att vänta tills man kan försörja sig på skrivandet som Kati nämner skulle dock innebära vi nästan inte hade några författare alls i det här landet! 🙂

  • Anna Keiler skriver:

   Det är som sagt inte många som kan försörja sig på att skriva böcker. Och efter en bok är man ju faktiskt författare till en bok 🙂

 3. Eva-Lisa skriver:

  Jag tycker att det är upp till var och en vad man vill kalla sig.
  Själv brukar jag säga att jag skriver, alternativt fantasiforskar hehe.

 4. Habowoodfrun skriver:

  Jag tycker absolut att du med all rätt ska kalla dig för författare, för det är just vad du är. Du har författat en bok, fått den utgiven, massor av människor har läst den och tyckt om den. Va´ lite osvensk, strunta i jantelagen och VAR STOLT!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s