Skuggplats av Minna Ulin

9789163744419

Bild lånad från Vulkan.se

I hyreshusområdet Kronogården i Trollhättan försvinner 7-årige William spårlöst en dag när han ska gå den korta promenaden mellan sina nyskilda föräldrars lägenheter. Föräldrarna letar, polisen letar och knackar dörr i området, Missing people går skallgång, men utan resultat. William förblir borta och i takt med att månaderna går minskar föräldrarnas hopp om att få återse sin son.

I boken får vi även följa några av grannarna i hyreshusområdet. Isabella har just flyttat hemifrån, in i sin första egna lägenhet. Men allt blir inte som hon tänkt sig. När hon kommer hem från jobbet är lägenheten ofta välstädad och disken undanplockad, utan att hon har gjort det själv. Angelägen om att hålla skenet uppe inför sin pappa och sina kompisar, förtränger hon vetskapen om att någon okänd person har en nyckel till hennes lägenhet.

David som bor i en av lägenheterna har just förlorat sitt jobb på nedläggningshotade SAAB. Han känner sig mer ensam än någonsin, men Isabella kanske kan bli hans vän?

Skuggplats är Minna Ulins debutroman, som man gärna sträckläser. Den är välskriven men ändå lättläst och man vill hela tiden läsa ett kapitel till och ett till…

Minna lyckas gestalta föräldrarnas oro och frustration på ett gripande sätt och man lider med dem och kan sätta sig in i hur hemskt det skulle vara att inte veta vad som hänt ens barn. Karaktären David är också spännande att följa, då han är oberäknelig och tycks bära på ett hemskt trauma från barndomen som han inte kan släppa taget om.

En mycket spännande bok som jag verkligen kan rekommendera! Skuggplats finns att beställa på till exempel Adlibris och Vulkan.

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Skuggplats av Minna Ulin

  1. minnaulin skriver:

    Tack Anna! Den som är intresserad av ett signerat exemplar kan köpa boken direkt via mig (minnaulin.com).

  2. Pingback: Uppdaterade åsikter | minnaulin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s