Favoritförfattare

Min 9-åriga son har i läxa att lära sig stava ord som författare, bibliotek, titel, kapitel och bokhylla. Dessutom ska han skriva vem som är hans favoritförfattare. Han har på sista tiden läst böcker av Martin Olczak, Trolldom i Gamla Stan mfl. Och han älskar de böckerna. Så jag frågade om han skulle skriva Martin Olczak som sin favoritförfattare. Jag blev både förvånad och full i skratt när han svarade:

-Nej, du är ju min favoritförfattare!

Jag tänker inte ens på mig själv som författare, och det kommer ta några år innan han kan läsa och har utbyte av Nyckeln till det förflutna. Men det värmde mamma-hjärtat, kan jag säga.

Vilka är era favoritförfattare, förresten? Det är svårt att säga en, för det finns så många! Men om jag bara får säga en så får det bli Marian Keyes. 

Jag önskar er en härlig, snöig lördag. 

 

 

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Favoritförfattare

 1. Elina skriver:

  Margaret Atwood är en klar favorit, men det är inte långt till tvåan, Toni Morrison …och så håller Hilary Mantel på att kvala in på favoritlistan.

 2. Mia skriver:

  Har ingen favoritförfattare. Snarare så att jag gärna läser vissa böcker av nån, men det kräver ändå att jag ska tilltalas av det som står att boken handlar om.

  • Anna Keiler skriver:

   Ja, det är klart. Vissa författare är rätt ojämna, en del av deras böcker jättebra, andra värdelösa, Nora Roberts till exempel.

 3. Erik skriver:

  Lars Kepler! Förutom du då 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s