Novell inskickad

Jag är ingen novellskribent egentligen, då jag tycker det är svårt att starta upp en berättelse, få den att beröra OCH knyta ihop säcken på bara några sidor. Visst kan en novell vara olika lång, men novellen man skulle lämna in till Projekt Sweden Made It som Jenny Jacobsson startade, skulle vara mellan 10.000 – 16.000 tecken. Min blev för lång från början så jag fick korta ner den lite. Då blev den 15.982 tecken. Så, hela 18 tecken hade jag tillgodo, och nu är den inskickad! Vilka av er har skickat in en novell?

I helgen blev det inget skrivet, då vi åkte på en liten road trip och hälsade på min skrivarvän Ann Hugosson och hennes familj i Habo. Tusen tack Ann! Därefter fortsatte vi till Ullared, där vi shoppade loss på Gekås. Vi hade tänkt stanna en natt där i faggorna, men början på stormen Simone med ett skyfall som jag aldrig tidigare upplevt i Sverige, jagade oss i hälarna, så vi körde på ända hem till Stockholm och kom hem mitt i natten.

Nu börjar det bli dags för mig att fokusera på det försummade manus 2. Det har gått så länge mellan gångerna jag skrivit på det att jag knappt kommer ihåg vilka karaktärerna är. Men det ska bli ändring på det nu!

Hoppas ni inte blåser bort i stormen!

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Novell inskickad

 1. Habowoodfrun skriver:

  Tack för att ni tittade förbi lilla Habo, och varmt välkomna igen!
  Kram Ann

 2. MarveW skriver:

  För mig är det en lärorik utmaning med begränsning av antal tecken eller antal ord. Jag skriver om, skriver om och skriver om igen och det blir bra. Kul att se vad som händer med en text när man försöker minska ned den. Just novelltävlingar med deadlines är väldigt lärorika. Och kul!

  • Anna Keiler skriver:

   Ja det var faktiskt kul och det är bra att ha en deadline för då kan man inte fundera i evighet på vad man ska skriva om. Man måste bestämma sig snabbt och bara skriva. Och sedan skriva om och korta ner, som du säger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s