Lyckas som författare

Igår var jag på en föreläsning som hölls av Lars Rambe och Sölve Dahlgren från Hoi förlag. Lyckas som författare, hette den. Som vanligt var det Susanne Ahlenius som drog iväg mig på föreläsningen, och jag hade väl egentligen inte kollat upp vad den handlade om, annat än det som titeln berättade och det lät ju bra för jag vill ju lyckas som författare ;-).

Föreläsningen handlade om bokprocessen för egenutgivare respektive via förlag. Jag satt med papper och penna i högsta hugg, redo att anteckna allt som sades. Men det mesta kunde och visste jag redan av det de sa. Och det var ju skönt att få det bekräftat. Helt otroligt vad mycket man har lärt sig om branschen under de här 2,5 åren.

Det som jag tar med mig från föreläsningen var:

Att det är viktigt att synas i rätt forum, t ex har du skrivit en bok om hundar, annonsera i hundtidning. Det är ingen rocket science kanske men väl värt att tänka på.

Tänk lokalt, dvs lägg krut på marknadsföringen där boken utspelar sig (om möjligt) eller där du själv bor. Där är folk extra intresserade.

Räkna inte enbart antalet böcker som säljs på t ex en signering. Även om man bara säljer ett fåtal böcker på en signering, kan det leda till merförsäljning i form av att de som köpt rekommenderar, de i bokaffären skyltar boken bättre så den säljer mer, de som var där men inte köpte kanske tipsar någon, eller minns ditt namn till en annan gång osv.

Nu ska jag läsa lite i nya numret av Skriva innan jag somnar. God natt!

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s