Lite att ta ställning till

Jag hade riktat in mig på att boken skulle tryckas i danskt band. Nu föreslår förlaget hårdinbunden bok istället. Det är tydligen lättare att sälja in till biblioteken, och det är ju bra. Men köper ”folk” inbundna böcker nuförtiden? Hur gör ni? Föredrar ni danskt band eller hårdinbunden? Jag vet att Susanne gjorde en liten undersökning på sin blogg för inte så länge sedan. Men där fanns det flera alternativ som e-bok och pocket att välja på. Nu undrar jag vad ni väljer av danskt band och hårdinbunden bok?

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Lite att ta ställning till

 1. Jag är skam till sägandes lite osäker på skillnaden. Förklara gärna så lovar jag att tycka sen.
  /Liv

  • Anna Keiler skriver:

   Inbunden vet du ju. Danskt band är som ett mellanting mellan pocket om inbunden kan man väl säga. Det är är lite hårdare pärm än pocket, och med flikar på omslaget så att säga.

 2. Manuskt skriver:

  Jag köper absolut inbundna böcker. När det är något jag vill ha, så väntar jag inte tills den finns i pocket. Däremot spontanköper jag oftare pocket, i väntan på tåget tex. (Kanske för att just Pocket shop brukar ligga på stationer iofs…) Och finns både och så väljer jag nog pocket för att en är billigare. Nu är ju danskt band lite mitt emellan, och kan iofs vara väldigt snyggt, men ändå känns hårda pärmar lite ”tyngre”. Och så blir det större skillnad på pocketen när, och om , den kommer.

 3. Caroilna skriver:

  Mycket hellre inbunden bok. Om jag ska ha någon ”mjuk” kan jag ju vänta tills pocketen släpps.

 4. Mia skriver:

  Danskt band. För ifall jag måste bära med mig en bok vill jag helst ha danskt eller pocket. Men jo, kan nog läsa inbunden också. Jag tänker mig dock att börjar du med inbundet så är kanske målet att småningom bli pocket?

  • Anna Keiler skriver:

   Jag vet inte om det kommer bli en pocketupplaga, det beror väl på försäljningen som inte brukar vara så lysande för debutanter, vad jag förstår. Det är ju roligare att ha kvar en inbunden bok kan jag tycka. Men danskt band är ju nästan likvärdigt och snäppet lättare att bära med sig. Svårt det där…

 5. Jag föredrar också danskt band men det är för att jag ofta läser på ”resande fot”, Annars är det en mer speciell känsla kring inbunden, /Anna (satt mitt emot dig på Katarinas releasefest) 🙂

  • Anna Keiler skriver:

   Hej Anna! Jag håller med, det finns för- och nackdelar med båda formaten. Kul att du kikade in på min blogg :). Och kul att ses förra veckan!

 6. kati skriver:

  Jag föredrar inbunden personligen. Vill jag ha ngt lättare väljer jag pocket.

 7. bokglam skriver:

  Håller med de flesta ovan. Är det något jag verkligen vill ha köper jag inbunden, de är på något sätt vackrare och mer rejäla. Men har väldigt mycket pocket hemma ändå..
  / Heléne

 8. Eva-Lisa skriver:

  Såg att du ställt frågan på fb också, men jag svarar här. Som de flesta andra där, är nog jag också mer för Danskt band. Jag har lite svårt för hårda pärmar eftersom jag tycker att de blir så otympliga att hålla i. Holländskt band är dock snyggare än Danskt, men de är båda smidiga att hålla i 🙂

  • Anna Keiler skriver:

   Jag gillar både inbundet och danskt band, så jag vet inte hur jag ska göra med min bok. Jag har ingen aning om vad holländskt band är. Måste kolla upp det!

   • Eva-Lisa skriver:

    Holländskt band, eller Flexiband, är lite mer lik en inbunden bok, fast med mjuka pärmar. Betydligt dyrare är det förstås också, men galet snygga 🙂

 9. Jenny skriver:

  Tycker det är en jättebra idé att göra en sån här undersökning. 😀 Mitt svar fick du på Fb. Har du bestämt dig för vad det blir?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s