5 frågor och svar om mitt bloggande

Jag fick en utmaning av bloggkompisen Eva-Lisa Dezmin, att svara på fem frågor om mitt bloggande. Jag älskar utmaningar, så självklart antar jag den, Eva-Lisa!

1. Vem inspirerade dig/ uppmanade dig att börja blogga?

Det var i samband med Ann Ljungbergs romankurs i London i februari 2012 som det stod klart för mig att det var hög tid att börja blogga och därmed börja bygga en författarplattform. Jag blev också inspirerad av romankurskompisen Ann Hugosson som fotade för glatta livet under hela Londonkursen, för att lägga ut bilderna på sin blogg!

2. Hur väljer du ämnen att blogga om?

Jag kallar ju min blogg ”författarblogg” och därför bloggar jag bara om saker som har med författande att göra. Har jag något annat att säga så får det bli på Facebook! Ibland har jag inget skrivrelaterat att säga, och då kan det gå en vecka mellan bloggposterna. Och ibland har jag massor att säga, och då kan det bli flera inlägg samma dag. Jag läste någonstans att en blogg är ingen riktig blogg om man inte uppdaterar den flera gånger varje dag. Men ärligt, de flesta följer många bloggar och om alla uppdateras flera gånger varje dag hinner man ju inte göra något annat!

3. Vad vet de flesta inte om dig?

Att jag har sjukt lätt för att komma ihåg filmrepliker! Jag kan citera rätt många filmer. Det är användbart när man skriver dialog!

4. Vilka tre ord beskriver din stil allra bäst?

Stil som i klädstil? Eller skrivstil? Eller sättet att vara på? Vet inte vad som menas här så jag svarar på det sista: otålig, glad, prestigelös.

5. Vad tycker du om att göra när du inte bloggar?

Skriva på manuset, givetvis! Umgås med min familj och vänner. Och rida!

Zimba Velamsund 005

 

Jaha, och nu var det meningen att jag skulle utmana några till på de här frågorna. Men det känns som om alla andra redan har fått utmaningen. Så jag får väl kasta den rakt ut i luften: Läser du det här och inte har fått utmaningen, känn dig utmanad att svara!

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till 5 frågor och svar om mitt bloggande

 1. Manuskt skriver:

  Ha ha, jag utmanade dig också alldeles nyss, men du måste ha skrivit det här ungefär samtidigt 🙂
  Så bra att komma ihåg filmrepliker! Jag ska ha med mig exempel på minnesvärd dialog till kursen på lördag, och jag kan knappt komma ihåg någon dialog över huvud taget. Enstaka one liners, kanske, men dialog…

 2. Eva-Lisa skriver:

  Just det där med filmrepliker brukar jag också ha lätt för att minnas 🙂 Och jag håller helt med dig ang. punkt 2. Fattar inte heller hur folk hinner uppdatera sina bloggar med flera inlägg per dag ALLA dagar. Jag blir nog aldrig någon riktig ”proffsbloggare” 🙂

 3. Annika Einarsson skriver:

  Svarar på din utmaning här, om det går bra (annars får du väl redigera bort svaret)

  1. Vem inspirerade dig/ uppmanade dig att börja blogga?

  Jag började blogga på ett slutet nätforum och när jag efter ett par år avslutade mitt engagemang där, började jag blogga ute på det ”vanliga” nätet. Tror det var för fyra-fem år sedan jag startade min nuvarande blogg. Jag skriver under pseudonym, men de flesta som läser den vet vem jag är.

  2. Hur väljer du ämnen att blogga om?

  Jag skriver om skrivande, om familjeliv, våra djur, allmänna betraktelser, saker jag blir glad av eller förbannad på, resor, litteraturtips, politik … tja, det mesta faktiskt. Det är egentligen bara att kolla nyheterna, eller traska i skogen, eller läsa en bok som jag känner jag att jag absolut vill att fler ska läsa. Några problem att hitta ämnen har jag inte.

 4. Annika Einarsson skriver:

  Fortsätter här, fick inte plats.
  3. Vad vet de flesta inte om dig?

  Ingen aning, jag har inga dolda talanger. Jag vet inte om jag har några talanger alls (utom att skriva).

  4. Vilka tre ord beskriver din stil allra bäst?

  Väljer att tolka det som klädstil, eftersom mitt sätt att skriva skiljer sig åt beroende på vad jag skriver om. Jag har en rätt trist stil, jeans, tröja, skjorta, neutrala byxor, inte så modemässigt. Hellre svart än säsongens modefärger, det får komma in i en sjal eller något. Jag gillar kläder, men kan inte hetsa upp mig över en volang hit eller dit.

 5. Annika Einarsson skriver:

  Sista frågan

  5. Vad tycker du om att göra när du inte bloggar?

  Vara med familjen, skriva, läsa, laga mat, träffa vänner, lyssna på musik, gå i skogen, åka skidor, resa till exempel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s