Bortblåst

Skrivlusten alltså – den är som bortblåst. En knapp vecka utan internetuppkoppling, men jag har inte bloggat på två veckor. Min blogg tycks att tagit semester den också, eller i alla fall dragit ner på tempot. Skrivit på manus 2 har jag dock gjort. Cirka 3000 ord har jag knåpat ihop. Och jag tycker det är kul när jag väl sätter mig ner och börjar skriva, då flyter det på. Men jag har inte den där längtan efter att skriva på manus 2, som jag hade med manus 1. Vad gällde manus 1 fanns det inget jag hellre ville göra än att skriva på det, vilket gjorde att jag tog varje ledigt tillfälle i akt. Men nu… jag vet inte… Kanske har jag inte kommit tillräckligt långt på manus 2, kanske känner jag inte karaktärerna tillräckligt väl för att längta efter dem. Eller så är det fel story för mig. Eller fel ”setting”? Jag vet inte. Allt jag vet är att det finns ett gäng saker jag hellre gör än att starta datorn för att skriva på manus 2. Okej, kanske har det lite med årstiden att göra också. Det känns fel att sitta inne och skriva när det är varmt och soligt ute. Ja, så måste det vara. Jag får helt enkelt tvinga mig att skriva i några veckor till, och framåt hösten hoppas jag att lusten och längtan infinner sig! Är det fler än jag som har problem med skrivlusten så här på sommaren?

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Bortblåst

 1. Manuskt skriver:

  Välkommen tillbaka! Började undra vart du tagit vägen. Jag har också helt klart tappat styrfart. Först tog det flera dagar sedan jag kom tillbaka efter internetuppehåll innan jag över huvud taget startade datorn. Sedan tassade jag runt det några dagar till. Nu är jag klar med första manusversionen helt och hållet (var bara lite fix som återstod), och har skickat till testläsare. Men tanken på att börja arbeta med det igen när de är klara känns inte alls inspirerande. Ibland vill jag helst strunta i finputsen och bara skicka iväg klabbet direkt till en massa förlag så att jag ”blir av med det”. Skyller definitivt på årstiden 🙂

  • Anna Keiler skriver:

   Tack 🙂 Det är rätt skönt att vara internetfri ett tag. Ja men då är vi i samma situation – vill inte men måste ta tag i det. Men du kanske får några veckor ledigt från manuset och då kanske du blir sugen på att skriva igen?

 2. Eva-Lisa skriver:

  Jag tror absolut det har med årstiden att göra. För mig går det också väldigt trögt att skriva just på sommaren. Man kan förvisso ta med sig datorn ut (om man har en laptop), men jag har svårt att koncentrera mig på storyn även om jag sitter utomhus. Så, ta det bara lugnt, lusten lär nog återvända när hösten kommer 🙂

 3. Mia Skrifver skriver:

  Under såna där downperioder brukar jag ta med mig anteckningsbok och skriva upp idéer som jag kan fixa på när jag återfår lusten. Och kan säga att jag mest ägnat mig åt det på sista tiden. Eller att läsa. Läser mängder just nu. Det behvös också.

  • Anna Keiler skriver:

   Tack för tipset! Att läsa många böcker är också en del av skrivprocessen! Det kanske är läsa jag ska ägna mig åt i stället så här på sommaren. Men jag tog faktiskt med mig block och penna ner till stranden, och skrev en scen medan barnen badade. Så lite har jag fått gjort!

 4. Rose Marie Bouw skriver:

  De första 30,000 orden på manus 2 flöt fram. Jag har aldrig haft sånt flöde. Men nu är det segt, det är JOBB att skriva. Jag vet inte om jag ska släppa manuset ett tag och inte skriva alls på ett par veckor, eller om jag ska tvinga/jobba fram orden.

 5. Anna Keiler skriver:

  Åh vad svårt. Texten blir ju helt klart bäst när man har flow. Men kanske hellre en halvbra framtvingad text än ingen alls. Då har man iaf nåt att utgå ifrån.

 6. Jenny skriver:

  Tror torkan beror lite på att vi alla skrivit mycket under hela hösten och vintern. Vi behöver lite skrivledigtid. 😉 Jag ska njuta av semester på semestern och skriva så lite som möjligt, alt inget alls. (får se om jag klarar det.) 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s