70-talet eller sjuttiotalet?

Vilket skriver man i löpande text? Vad säger reglerna? Eller spelar det ingen roll så länge man är konsekvent och håller sig till det ena?

Tacksam för hjälp!

Hälsar Anna i redigerarträsket 😉

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till 70-talet eller sjuttiotalet?

 1. Annika Estassy skriver:

  Jag hade skrivit med bokstäver, känns som om siffror stoppar upp läsflödet, men det går nog att göra som man vill bara man är konsekvent: http://www.sprakradet.se/11015

 2. Katarina skriver:

  jag skriver oftast ut i bokstäver, mest för att jag tycker det ser snyggare ut, men som Annika säger går det nog bra med siffror. Läste någonstans att över en viss siffra (Var det nio?) kan man använda siffror, men är inte säker på om jag minns rätt. Under tio alltså bör man skriva med bokstäver enligt det rådet. Minns nu inte var jag läste det…

  • Anna Keiler skriver:

   Jag tror det är 1-12 med bokstäver (alltså ett till tolv ;-)) och över det med siffror. Om det inte är så att siffran har stor betydelse, för i så fall ska man alltid skriva siffran som en siffra! Har jag för mig. Men just 70-tal visste jag inte regeln för. Men nu vet jag att det inte finns nån generell regel!

 3. minnaulin skriver:

  En smaksak, som mycket annat i litteraturen. Jag kör bokstäver, det ger ett mycket skönare flow tycker jag. Om det är ett skönt flow jag är ute efter, alltså. Annars siffror!

 4. Eva-Lisa skriver:

  Håller med övriga, det är mer en smaksak. Men jag skulle nog hellre skriva ”sjuttiotalet”. Så länge det inte är ett specifikt årtal, exempelvis 1973, då skriver jag med siffror.

 5. Anna Keiler skriver:

  Tack allihop! Då skriver jag nog med bokstäver!

 6. Mia Skrifver skriver:

  Bokstäver ifall du inte skriver vetenskaplig text och behöver ange liksom exakt. Räkneord däremot 1-12 med bokstäver, å andra sidan så i text ser det ofta ändå bättre ut med bokstäver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s