Jag söker konflikter

I verkliga livet är jag nog rätt konflikträdd. Men vad gäller skrivandet behöver jag just nu en riktigt smaskig konflikt. Det räcker inte med några futtiga missförstånd, det lärde jag mig på romancekursen. Det ska vara riktiga konflikter som sätter karaktärerna på prov. En manlig och en kvinnlig karaktär har jag, och en ”setting” och det är nutid. Tips, någon?

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Jag söker konflikter

 1. Katarina skriver:

  Oj, det är ju oerhört svårt utan att ha en aning om vad storyn handlar om och var i berättelsen den dyker upp. Ska det vara en som involverar dem bägge eller enskilt? något kortsiktigt eller långsiktigt? På något vis är ju sådant väldigt beroende av karaktärerna och hur de är. Jag kan tipsa om en jättebra bok om just att skriva romance som heter ”on writing romance” av leigh michaels. tror den finns på bokias nätbokhandel. annars kan du få låna min.

  • Anna Keiler skriver:

   Ja det är nästan omöjligt uppdrag utan att veta nåt om storyn. Men en konflikt som involverar båda två, motsättningar mellan dem.
   Jag lånade On Writing Romance av en kompis (och glömde den kvar i Italien, men fick den hemskickad så småningom så jag kunde lämna tillbaka den, puh!)

 2. minnaulin skriver:

  Det första jag kom att tänka på är att någon av dem är otrogen. Kanske för gjort? Andra alternativ: Kanske att det kommer fram att mannen har ett hittills okänt barn från något historiskt förhållande. Eller att en av dem får ett jobberbjudande som innebär ett uppbrott, för en eller båda … Eller att de råkar ut för nåt traumatiskt tillsammans, ett rån, en bilolycka, nåt annat. Och en av dem reagerar genom att skylla på den andra så att ett gap växer mellan dem. Kanske!?

 3. Anna Keiler skriver:

  Ja men det var ju en hel del bra idéer Minna, tack! Det enda som jag måste dissa är att någon är otrogen – det får inte en romancehjälte va 😉

 4. Manuskt skriver:

  Det avslöjas att den ena har känt till någonting hemskt om den andras förälder / vän / syskon men hållit det hemligt.
  Den ena har en stor ekonomisk skuld som hen har dolt för den andra.
  Den ena visar sig vara homofob och den andra har en vän/bror/syster som är homosexuell.
  Den ena har tidigare haft ett annat kön, men inte sagt något,
  Den ena är skatteflykting / politisk flykting / på flykt undan polisen / maffian / sin bror…
  Den ena har refuserat den andres romanmanus innan de kände varandra

  Det här var ju kul 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s