Jag har en last som håller mig fast

En dålig vana jag har är att läsa några kapitel i en bok och sedan bli så nyfiken på hur det ska gå att jag inte kan hålla mig utan bläddrar fram till slutet och läser de sista sidorna. Och så FÅR man ju inte göra! Det är ju liksom fusk. Som att äta halva förrätten och sedan gå över på efterrätten. Är det någon som känner igen sig? Eller är det bara jag som gör så? Det kanske beror på att jag läser rätt sakta så att det tar för lång tid att komma till slutet (ni som känner mig vet att jag har noll tålamod). Och att jag läser sakta har att göra med att jag vill ”insupa” varje formulering. I 99,9 % av böckerna går jag tillbaka till där jag var och läser vidare till slutet. Men med boken jag håller på med nu kommer jag nog inte göra det. Jag hade anat mig till hur det skulle sluta. Och det som leder fram till slutet är så tungt att jag nog inte orkar läsa det. Jag blir för illa berörd, helt enkelt. Och dessutom har jag en massa andra böcker som ligger på vänt, som jag gärna vill köra igång med: Solviken, Minnets envishet och Arvet för att nämna några.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Jag har en last som håller mig fast

 1. Anneli skriver:

  Det är ingen last jag har 🙂 Jag är tvärtom rädd för att slutet ska visa sig innan jag kommer dit.

 2. Manuskt skriver:

  Om det är en bok jag gillar vill jag inte komma till slutet, för då är ju det roliga slut, samtidigt som jag läser ivrigt just för att komma dit. Jag kollar sällan framåt, utom när det ser ut som om ett barn ska råka ut för en mördare eller något annat hemskt, och jag måste lugna nerverna.

 3. Katarina skriver:

  ja, jag skulle nog inte heller kunna läsa slutet i förväg,m en jag hade en kompis när jag var yngre som också gjorde så.

  • Anna Keiler skriver:

   Jag lovar (nästan) att inte göra så med din bok, Kati :-).
   Men nu kom jag just att tänka på att det är i den ordningen jag skriver också: början, slutet, mitten. Fast då kanske det är ok? 😉

 4. Mia Skrifver skriver:

  Har nog nångång bläddrat mig framåt. Men inte ända fram till slutet. Tror jag. Kanske jag har. Men inte som grej. Även om jag skriver okronologiskt så läser jag helst från början till slut. Däremot om jag står och överväger att köpa en bok så kan jag nog bläddra mer, för att kolla språket och sånt.

  • Anna Keiler skriver:

   Precis, man vill ju inte köpa grisen i säcken! Jag läser helst också från början till slut och tänker att jag inte ska läsa slutet. Men så gör jag det ändå för det mesta…

 5. Eva-Lisa skriver:

  Om jag misstänker att jag inte kommer att gilla slutet har jag också bläddrat fram till det. Men oftast vill jag förstås inte veta det i förväg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s