Hur går det med boken?

Är det någon som känner igen den frågan?

I all välmening får jag den frågan varje dag från vänner och kollegor (fast inte av samma personer givetvis).

För att jag inte skulle kunna snubbla på mållinjen och ge upp – utan faktiskt ge ut min bok, kosta vad det kosta vill – så har jag haft som taktik att säga till ALLA att jag skriver en bok. Det blir ju liksom lite svårt att backa ur då och säga ”nej det blir ingen bok”. Och det säger jag inte heller. Sedan länge säger jag nu att manuset är klart och att jag väntar på svar från förlag. Varken jag eller de som frågar kan fatta vad det är som tar så lång tid. Men det gör det. Och nu börjar mitt tålamod tryta ordentligt. Jag ger det en månad till. Max.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Hur går det med boken?

 1. Katarina skriver:

  Hur länge sedan är det som du skickade in nu? När jag tänker efter tycker jag också att det känns som om det var länge sedan.

  • Anna Keiler skriver:

   Jag har ju skickat i flera omgångar, första gången var i oktober. Senaste omgången var kanske en månad sen jag skickade, och det är ju inte så lång väntan men jag räknar det ju ändå från oktober…

 2. Mia Skrifver skriver:

  Från oktober är nog dags att höra av sig. Har du kollat med dem?

 3. Eva-Lisa skriver:

  Ja, det gäller att ha tålamod ibland och om senaste rundan var för en månad sen, kan det ju dröja ett par månader till innan du får svar från de förlagen. Men jag förstår om det börjar kännas jobbigt att vänta.

 4. Charlotte C skriver:

  Jag får också den där frågan ofta. En av mina kollegor som jag faktiskt berättat för outade mig inför hela lunchrummet när hon i all välmening frågade just ”Hur går det med boken?”. Så nu vet alla och jag har bara kommit en bråkdel med mitt manus. Kommer mao få frågan MÅNGA gånger till! 🙂 Hoppas du hör från förlagen snart!

  • Anna Keiler skriver:

   Visst är det ändå kul att folk intresserar sig, men det är lite stressande också. Men man kanske jobbar bättre under lite press…? Tack, ja jag hoppas också jag får svar snart.

 5. Carola skriver:

  Jag började mitt första manus under en semester och tänkte att jag inte skulle säga något till någon utomstående men jag bubblade så av iver att få dela den berusning jag kände av att få skriva så det dröjde inte länge förrän alla visste. Många frågar hur det går och några frågar till och med när boken kommer ut som om det vore den enklaste sak i världen att få den utgiven. För mig har det gått totalt en månad och det går upp och ned med tålamodet. Just nu är jag uppslukad av manus två och den vändning den tar. Innan semestrarna borde du ha fått svar tycker jag. Då brukar de rensa skrivborden inför höstens anstormning.

  • Anna Keiler skriver:

   Ja det känns som att skriva boken var det lilla jobbet. Att sen få ut den är det stora jobbet! Ja innan semestrarna drar igång borde jag ha fått svar. Vad bra att du har kommit igång med manus 2, jag kan inte riktigt fokusera på nr 2 innan jag vet hur det blir med nr 1.

 6. Manuskt skriver:

  Jag har knappt sagt någonting till någon. Några lagom kryptiska kommentarer här och där bara.
  Är det någon som vet hur agenturer brukar svara? Svarar de alls? Måste man höra av sig till dem? Mejlade mitt förra manus till två agenturer vid nyår och har inte hört ett knyst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s