Feelgood – vad är det egentligen?

Nu är det inte så att jag inte förstår vad det betyder på engelska. För det gör jag. Må bra 😉 Men vad innebär det i genresammanhang? Ju mer jag analyserar mitt manus desto säkrare blir jag på att det är ett feelgoodmanus. Även fast det innehåller en spökhistoria. Och även fast det händer grejer i manuset som gör att läsaren inte ”mår bra” hela tiden. Men det är väl okej? Bara det ordnar upp sig till det bästa i slutet för huvudpersonen? För i ärlighetens namn – hur kul är det att läsa en bok där alla karaktärer mår bra och det går bra för alla hela tiden?

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Feelgood – vad är det egentligen?

  1. minnaulin skriver:

    Nä, huvaligen. Ingen vill väl läsa om familjen lycklig med de två välartade barnen som bara möter lycka & framgång?! Ge karaktärerna vad de tål och låt dem må bra sen!

  2. Mia Skrifver skriver:

    Karaktärer ska också i feelgood romaner må dåligt. Det är väl snarast helhetskänslan och i synnerhet hur man mår efter att ha läst som beskriver feelgood.

  3. Heléne skriver:

    Exakt, håller med ovanstående, för mig är feelgood att det ordnar upp sig på slutet. Typisk feelbad är ju typ Snabba Cash, hehe… inte särskilt mkt kärlek i dom filmerna.

    Kul med din blogg förresten, har kikat in här en del, tror vi skriver lite inom samma genre och det är så skoj att hitta ”likasinnade”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s