Behöver ett boktitelproffs

Idag har jag skickat manuset till ytterligare några förlag. Så nu är det bara börja om och vänta.

När jag ändå hade skrivit ut manuset så passade jag på att läsa igenom det. Inte mycket alls som behövdes ändras faktiskt. Nå’t mellanslag för mycket nånstans. Ett den där det skulle vara det på ett ställe och några småsaker till. Ja, manuset är nog korrläst och klart inför eventuell egenutgivning. De närmaste månaderna får utvisa vad som händer… Det enda som jag är lite osäker på fortfarande är titeln. Jag har ju ett arbetsnamn, men är inte helt supernöjd med det. Fast det är inte jättedåligt heller. Tror jag. Men jag vill ha något mer spännande. Men inte avslöjande. Fast ändå så att den berättar lite om vad boken handlar om. Men titeln får inte vara larvig. Åh vad svårt det är! Man kan ju anlita proffs för omslag, korrläsning, lektörsläsning, tryckning, you name it. Kan man inte anlita en titelpåhittare också? Är det en copywriter jag söker kanske?

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Behöver ett boktitelproffs

 1. Anneli skriver:

  Spännande, även om det är jobbigt att vänta. Det är svårt med titeln, men ofta så dyker det upp något bra på vägen. Lycka till!

 2. Katarina skriver:

  Det där med titlar är väl bland det svåraste… tycker jag iaf. Håller tummarna för att du kommer på något. Själv är jag kass på titlar. tror jag iaf.

  • Anna Keiler skriver:

   Det är tamej 17 svårare än att skriva boken! Men nog så viktigt. På några futtiga ord måste man sammanfatta bokens 85000 ord och de ska locka till läsning.

 3. Carola skriver:

  Kommer du inte på en titel du själv är helt nöjd med så får du hjälp med det när manuset blir antaget. Det är ändå förlaget som bestämmer till syvende och sist. Det blir en spännande väntan på svar nu efter de nya utskicken. Den dagen du släpper din bok ska det bli så kul att äntligen få läsa den :-).

  • Anna Keiler skriver:

   Tack Carola för att du tror att jag kommer bli antagen av ett förlag. Det känns ju inte alltid så, och därför vill jag vara beredd på egenutgivning, och då måste jag ha en bra titel på lager. Och en som matchar med ett bokomslag som är möjligt att ta fram.

 4. Susanne Ahlenius skriver:

  Jättesvårt med titel, jag får lite inspiration från musik eller så hör jag bara något som fastnar i huvudet och skriver ner. Du kan kolla in på Amazon.com i samma genre du skriver i och få lite inspiration 🙂 men om du blir utvigen på förlag så är det nog de som bestämmer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s