Världsrekordförsök?

Just nu känns det som om jag håller på med ett världsrekordförsök i hur lång tid man kan ägna åt en prolog på två sidor. Läsa igenom, skriva om, dissa det omskrivna, ändra tillbaka, nej just det det var ju inte heller bra, börja på ett annat sätt. Inte heller bra. GAH! Jag blir galen! Detta är ju det absolut första man läser i en bok (utom möjligen baksidestexten) och den måste sitta som en smäck. Så är det bara. Jag lär hamna i Guinness Rekordbok för längsta prologskrivande långt innan prologen är klar.

Tror jag måste checka av första meningen i några andra böcker, för att få lite inspiration.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Världsrekordförsök?

 1. minnaulin skriver:

  Det där är ju hur jobbigt som helst, till slut har man ingen aning om vad som är bra eller dåligt. Skicka gärna om du vill ha ett par fräscha, nåväl – andra, ögon på starten.

 2. Susanne Ahlenius skriver:

  måste man alltid ha en prolog? vad är en prolog egentligen och varför har man dem? har alla dem i sina böcker? många frågor 🙂

  • Anna Keiler skriver:

   Nej man behöver inte ha det och alla har inte det i sina böcker. Jag har det i min för att markera att det är något som har hänt förut och jag vill att läsaren ska bli nyfiken på vad det har med resten av berättelsen att göra. Sedan avslutar jag med en epilog i samma tidsanda, för att förklara den allra sista detaljen som läsaren inte fått reda på, för att knyta ihop historien, Men man behöver inte ha epilog heller, no worries du har inte missat något nödvändigt 🙂

   • Susanne Ahlneius skriver:

    jag har nog en prolog i början men inte skrivit den med titeln prolog (måste nog göra det då). Epilog behöver jag nog inte ha för jag skriver en triologi så då får de läsa de andra böckerna 🙂

 3. Anne Jonsson skriver:

  Vad roligt att höra att du ska titta i hur andra författare gör med sin prolog. Det är precis så jag också tänker. 😀
  Och så är det faktiskt så att det är kul att ha rekord i något, så det så!!

 4. Carola skriver:

  Jag tittar ofta i andra böcker hur det ser ut. Därför sitter jag strategiskt precis bredvid bokhyllan och kan bara sträcka ut armen och för att ta vad som helst och låta mig inspireras. Lycka till och slit inte av dig för mycket av håret, hihi.

 5. Mia Skrifver skriver:

  Prologer ska filas mycket. Jag har också en prolog och har hållit på med den i mängd. Speciellt funderat på vad som ska sägas och vad som inte ska sägas för att avslöja rätt grejer. Lycka till med filandet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s