Sitt inte och vänta på inspiration

Det är ett råd man ofta får på skrivarkurser. Och det är ett bra råd. För det man istället ska göra är att sätta sig framför datorn och bara skriva på. Texten kanske inte blir perfekt med en gång  – men det blir den ju sällan ändå.

Och nu gjorde jag det. Jag har haft några veckors skrivtorka men nu bestämde jag mig att det får vara färdigvilat om det ska bli något manus nummer två. Jag hade ingen aning om vad jag skulle skriva när jag slog mig ner vid datorn. Men oj vilken skrivabstinens jag måste ha haft utan att veta om det. Orden bara flög ut. 1600 ord på 45 minuter. Och en inte alltför kass scen.

Tack Carola Strömstedt för att du delade med dig av ett citat som påminde mig om att man bara ska fokusera och skriva på, även om man inte känner sig inspirerad.

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Sitt inte och vänta på inspiration

 1. Carola skriver:

  Varsågod :-)! Vad roligt att jag kunde bidra med det lilla enkla citatet och att det blev ett så fruktsamt resultat. Wohoo :-)! Koppla inte på kritikern nu utan kör på och ha tillit till att det kommer att föra dig vidare in i berättelsen. Var så säker. Gud vad kul!

 2. Susanne Ahlenius skriver:

  Carola’s citat kommer ur en bok som verkar vara bra för oss som skriver. Den har jag beställt och vi kommer att kunna läsa den om några veckor 🙂
  Jättebra jobbat men orden det är rena nanowrimo-farten! Kram//Susanne

 3. annejons skriver:

  Wow, det var inte dåligt! Vilket härligt skriv-flow du hamnade i, underbart. Hoppas du kommer in i fler sådana flow, de är rena drömmen när man skriver. Grattis till superbra jobb!! Hoppas skriveriet går lika bra idag!

  • Anna Keiler skriver:

   Tack 🙂 Ja det gick faktiskt bra även igår. Men tog plötsligt stopp. Brist på idéer. Måste lösa det ikväll. Hur går det för dig?

   • annejons skriver:

    Det går sisådär. Jag har brottats med ett kapitel som jag hade svårt att få att funka, men jag tror nu att jag löst det, känns skönt. 🙂

 4. Anneli skriver:

  Underbart! Så är det, det är bara att sätta sig ner och skriva så kommer det. Det finns inga genvägar. Hoppas att resten av veckan blir lika bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s