Prolog och kapitel 1 – check

Den där känslan av tillfredsställelse när en text man skriver blir riktigt bra. Det är inte mycket som slår den. Jag har skrivit prologen och första kapitlet på min nya roman. Det vill säga; jag har skrivit, skrivit om. Insett att det där är inte alls början, det där händer senare. Skrivit en ny början och skrivit om den. För ”wordcounten” i NaNoWriMo är det inte alls bra, eftersom det där går ut på att skriva så mycket som möjligt utan att redigera.

Men för min nya roman tror jag att det ändå var bra att jag skrev om början och stakade ut vägen för mig själv. Under tiden jag skrev om hann jag också lära känna min nya huvudkaraktär Malin lite bättre, även om vi inte är bästisar ännu. Men det kommer, det är jag säker på.

Vad gäller NaNoWriMo är jag nu hopplöst efter. Jag får nog göra som min skrivarkurskompis Linda Hedberg och ha en egen variant. Om jag hinner skriva 10.000 – 15.000 ord i november så är jag glad. Och allt utöver det blir en extra bonus.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Prolog och kapitel 1 – check

 1. Kati skriver:

  så kände jag förra året med, och avbröt efter en veckas nanoande eftersom allt jag skrivit kändes helt fel. Det är tufft att börja om från början när det redan gått en vecka liksom. Så jag gjorde det som var bäst för berättelsen och inte för the wordcount, och det visade sig vara ett bra val. heja dig! Jag är så nyfiken på din berättelse. Hade själv en idé till något liknande på G en gång. Ett spännande koncept.

 2. Carola skriver:

  Jag har tänkt på det där med ordräkningen. Att nå upp till 1600 ord eller vad det är per dag kan ju inte vara rimligt för alla? Om jag skulle delta skulle jag inte ha en chans som har ett arbete att sköta om dagarna och middagar som ska serveras efter skolans slut. Nä jag tror att det är bäst att skapa sig ett eget rimligt mål så att man inte tappar lusten för att målet är för högt ställt. Bra att du anpassar det efter din förmåga så att du kan känna att målet är möjligt att nå. Jag tycker att du är jätteduktig som ändå har kommit så långt med ditt nya manus. Alla framsteg räknas :-)!

  • Anna Keiler skriver:

   Gulliga du 🙂
   Ja, 1667 ord per dag är rätt mastigt, när man som du säger har ett jobb att sköta, barn som vill ha mat och ska förhöras på läxor osv. Det är typ en timme per kväll i snitt man har på sig att producera 1667 ord, inte helt rimligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s