Startskottet har gått

NaNoWriMo (National Novel Writing Month) är i full gång. Startskottet gick vid midnatt, natten till 1 november. Jag har hakat på NaNoWriMo för första gången i år, men jag vakade inte in tolvslaget i natt som många andra. Och jag har haft fullt upp med jobb och annat hela dagen, så först vid halv nio-tiden satte jag mig framför datorn för att skriva ner de 1667 orden som krävs att man skriver i snitt varje dag för att hinna med 50 000 ord till 30 november. Fem minuter innan jag började skriva hade jag ingen aning om vad jag skulle skriva om,  och inte heller vilken genre jag skulle skriva i. (För romanen som utspelar sig i Jordanien kräver en hel del research, och det har jag inte tid med nu. Själva tanken med NaNoWriMo är ju att man ska flödesskriva, inte hålla på med en massa research. Så Jordanien-historien får vänta.) Men så satte jag mig i alla fall ner och började skriva. Nu har jag fått ihop 1781 ord på en roman som handlar om en ung änka som driver ett bed&breakfast. (Varifrån får man alla märkliga uppslag?) Får se vart det leder och jag vet ännu inte riktigt vilken genre det blir. Kanske chick lit, kanske romance, kanske en kombination, kanske lite spänning. November månad får utvisa detta.

Hoppas ni andra som NaNoWriM:ar har kommit igång också. Nu kör vi! Men först lite skönhetssömn 🙂 Godnatt!

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Startskottet har gått

 1. Kati skriver:

  åh det låter spännande. Lycka till, jag ser fram emot att få läsa den en vacker dag :))

 2. Anna Keiler skriver:

  Tack Kati, du får nog vänta rätt länge dock. Har bara skrivit tre sidor hittills. Men nu ska jag skriva dagens 1667 ord 🙂

 3. Carola skriver:

  Otroligt! Att inte veta vad du skulle skriva fem minuter innan du startade! Jag är imponerad av ditt mod men jag förstår att du insåg hindren med att skriva om Jordanien. En ung änka som driver ett pensionat kan vara nog så spännande, rent av rysligt spännande om det döljer något oväntat :).
  Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s