NaNoWriMo

NaNoWriMo hörde jag talas om för första gången för ett år sedan, en riktig tungvrickare men nu har jag lärt mig säga det. Och vad är det då? Jo, det betyder National Novel Writing Month.

Alla som är tillräckligt skrivtokiga anmäler sig här och, som namnet antyder, gäller det att skriva utav bara den under hela november. Närmare bestämt ska man få ihop 50.000 ord. För att klara det måste man alltså snitta 1667 ord per dag. Och med 50.000 ord har man en kort roman. Under hela november ska man bara flödesskriva. Alltså bara skriva på utan att redigera. Redigering får man ta senare.

Som jag har berättat i ett tidigare inlägg har jag nyligen skickat mitt färdiga manus till förlag, och sedan dess har jag känt mig lite rastlös. NaNoWriMo vore nog en perfekt rivstart för en ny bok för min del. Jag har lite lösryckta idéer om vad den kan handla om. Väldigt lösryckta och ostrukturerade. Men med NaNoWriMo kan jag börja staka ut vägen.

Susanne Ahlenius vet jag joinar mig i NaNoWriMo (eller det är snarare jag som hakar på henne). Vem/vilka mer hänger på?

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till NaNoWriMo

 1. kati skriver:

  JAG, såklart. Anmälde mig för ett par veckor sedan. Ska faktiskt köra Nano både i november och december. Vad kul med lite sällskap! 🙂

 2. Katarina skriver:

  jag ska vara med såklart, både i november och en inoficiell i december. Kul med lie nanosällskap :))

 3. Susanne Ahlenius skriver:

  Vad kul 🙂 då kommer du med på nanoträffen på söndag kanske?

 4. Carola skriver:

  Känner inte att jag vill lämna pågående manus men annars skulle det vara en perfekt utmaning för mig. Idén bakom tilltalar mig starkt och att skriva helt oplanerat var alltid min grej i skolan. Nästa år kanske :-)?

 5. Linda skriver:

  Åh, det vore väl nåt! Men synd att man ”måste” skriva på ett nytt manus, kan inte heller släppa mitt som jag planerar att ha klart till i slutet på maj. Men jag kan ju delta inofficiellt med mitt manus, eller köra på på riktigt nästa år. Lycka till, både med NaNoWriMo och manuset som är ivägskickat! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s