Vad ska jag göra med all tid?

De senaste månaderna, ja det senaste året, har jag suttit nästan varje kväll med manuset. Men vad ska jag göra nu när det är klart och jag har skickat in det till förlag? Jag måste nog börja på ett nytt projekt på en gång tror jag. Men vad? VAD? En massa lösryckta idéer far omkring i huvudet. Jag tror jag ska försöka få ner dem till någon form av synopsis. Det är ju ändå där det börjar. Eller hur gör ni andra som skriver? Är det någon av er som bara börjar skriva en scen och ser vart det leder, utan att ha ett synopsis? Det finns väl inga rätt eller fel, det är bara intressant att höra hur andra gör 🙂 .

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Vad ska jag göra med all tid?

 1. Katarina skriver:

  Om du känner att du behöver få ordning på idéerna är väl ett synopsis en bra idé. Själv ska jag försöka använda tiden till att läsa mer. Mina nästa projekt ska jag försöka planera MINDRE, som ett slags experiment och se vad det leder till. Annars tycker jag planerandet är halva nöjet. 🙂 liksom se filmen spelas upp i ens huvud och anteckna stolparna.

  • Anna Keiler skriver:

   Jag har ca 15 böcker som väntar på att bli lästa. Men jag vill SKRIVA! Och det får nog bli ett synopsis först. Intressant idé att planera mindre, kan bli kul!

 2. Anneli skriver:

  Jag har aldrig använt mig av synopsis. Jag har en tanke eller en grundläggande idé som jag börjar med och så börjar jag skriva. Jag älskar att flödesskriva. Lycka till med att hitta det sätt som du vill jobba med nu!

 3. Susanne Ahlenius skriver:

  Jag börjar med en scen och bygger vidare och det startas oftast med att jag ser/hör/känner något dom triggar igång min fantasi 🙂

 4. nathaliesjogren skriver:

  Håller med. Jag skriver endast en slags synopsis när jag börjar bli klar med manuset, dvs en sammanfattning av varje kapitel. Annars när jag skriver skriver jag bara på. Eller går och funderar ett tag på det innan jag börjar skriva. Njut nu lite att du är klar. Skriv kanske bara lite små scener utan att ha större planer på vad det ska leda till. Eller gör nåt helt annat.

  • Anna Keiler skriver:

   Ja du har helt rätt Nathalie, jag borde njuta av att jag är klar. Är nog bara lite uppe i varv fortfarande! Det lägger sig kanske snart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s