Skickat till förlag!

Då var det klart. Färdigredigerat. Färdigpetat i manuset. Visst kan man alltid peta mera men det känns inte som det blir vare sig bättre eller sämre om jag gör det. (Dessutom tror jag att jag kräks om jag läser det en gång till. Så många gånger har jag läst det nu!)

Så idag gjorde jag det! Mailade iväg manuset till tre förlag! Nu börjar en lång väntan, ca tre månader innan man får ett svar. Wish me luck – and patience ;-).

Slutresultatet som jag mailade iväg blev:

 • 243 A4-sidor
 • 83 857 ord
 • 391 009 tecken
 • 1 prolog, 52 kapitel, 1 epilog
 • Och arbetsnamnet blev En borste av elfenben. Tack alla som var med och röstade om titeln. Men än är nog inte sista ordet sagt. Det är fortfarande bara ett arbetsnamn.

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , . Bokmärk permalänken.

26 kommentarer till Skickat till förlag!

 1. Katarina skriver:

  JIPPIIIII!!! grattis, vilken spännande känsla. och grattis till att ha färdigställt. Det är verkligen en accomplishment. (gud, nu låter jag ju som victoria silvstedt hahaha.)

  • Anna Keiler skriver:

   Ja det är spännande, men på något konstigt sätt känns det inte JIPPI som jag trodde att det skulle. Jag känner mig mer tom liksom. Knäppt, eller hur!?. Men jag kanske är i chocktillstånd? Plus att det förlag jag hade som förstahandsval har manusstopp!!

   • Katarina skriver:

    Neeej, det har mitt favvoförlag med. Hårt, men vad ska man göra? Jag förstår vad du menar med den där tomhetskänslan, man har ägnat månader eller t.o.m år åt det där manuset och så med ens är det klart och vad ska man göra med all den där TIDEN som plötsligt blir över? Och så brukar jag alltid sakna mina karaktärer och deras värld när jag är klar…

   • Anna Keiler skriver:

    Ja, det är väl nu man ska LÄSA alla böcker som samlats på hög som jag inte hunnit läsa pga bara har läst manuset.
    Är det samma favvoförlag? Collings…?

 2. minnaulin skriver:

  Men guuuud! Detta är mer spänning än jag klarar av. Du hittade alltså tre förlag som tar emot manus via mejl? Vilka? Och ska du utöver det även skicka med vanlig snigelpost, du hade ju ganska många på din lista ett tag? Hur som helst: lycka till! Jag håller tummarna så hårt att jag förmodligen inte kommer få något skrivet 🙂

  • Anna Keiler skriver:

   Tack MInna! Jag hittade mer än tre som tar emot digitalt. Men ett av dem har MANUSSTOPP! Nämligen det som vi pratade om i bilen till bokmässan. Irro! men jag ska skicka till fler förlag med snigelpost.

 3. Annika skriver:

  Lycka till, håller tummarna!

 4. Katarina skriver:

  Nej mitt är ett annat. Fast jag har lagt ut en trevare ändå, haha. Jag har inga vidare förhoppningar men försöka duger ju… 😛

 5. Rose skriver:

  Åååh vad spännande!! Jag håller tummarna! 😀

 6. Anneli skriver:

  Vad spännande! Lycka till!

 7. Ann skriver:

  Åh vad spännande Anna! Jag är så himla imponerad och lite stolt över att jag har så duktiga vänner. Nu håller vi tummarna, för jag vill snart kunna läsa din bok 🙂

 8. Anna Keiler skriver:

  Tack Ann, bra att du håller tummarna, det kan behövas! Men än vet vi ju inte om det blir publicerat, så än behöver du inte vara stolt eller imponerad 😉 hahaha.

 9. Katarina skriver:

  Oj, glömde jag säga Lycka Till? (oops) Nåja nu har jag gjort det iaf. :)) Håller tummarna så de blir blå.

 10. Pingback: 7 veckor kvar | minnaulin

 11. Anna Keiler skriver:

  Haha, det tror jag du redan har sagt, Katarina, tack tack 🙂

 12. Camilla Rolander skriver:

  Bra jobbat Anna, vilket storverk du har gjort 🙂 !! Håller tummen!!!

  • Anna Keiler skriver:

   Tack Camilla! Nu hoppas jag bara att även förlagen tycker att det är ett storverk 😉 Kram

 13. Annika Einarsson skriver:

  Håller tummarna för dig!

 14. Pingback: Första refuseringen – men jag blev så glad! | Anna Keiler

 15. Pingback: NaNoWriMo | Anna Keiler

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s