En futtig scen till

Det är allt som behövs! Eftersom två scener inte riktigt hänger ihop så måste jag skriva en scen för att länka samman dessa två andra scener. En enda liten scen, som inte nödvändigtvis behöver vara mer än en halv A4-sida. Det borde vara lätt som en plätt med tanke på att jag hittills har skrivit:

 • 245 A4-sidor (vad blir det i boksidor? Kanske 350?)
 • 84212 ord
 • 392678 tecken
 • 1 prolog, 52 kapitel och 1 epilog
 • Och hur många scener det är räknar inte Word, och det är definitivt fler än att jag orkar räkna dem.

Men jag har drabbats av idétorka. Kommer inte på någonting! Det står helt stilla. Nu hoppas jag att om jag bara sover på saken så kommer jag vakna imorgon och ha en jättebra idé till den sista scenen jag skriver till denna bok. Håll tummarna!

 

 

 

 

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till En futtig scen till

 1. Susanne Ahlenius skriver:

  Släng in en pingvin. Läste någonstans att det skulle lösa idétorka. Kramiz!

 2. Anna Keiler skriver:

  Haha! Ja det stod i tidningen Skriva en gång. Samtidigt har jag läst i 38 Writing mistakes and how to avoid them att man inte ska ha med nåt som inte har med saken att göra. Eller hur det nu stod. Men det var motsägelsefullt till Pingvinen i alla fall.

 3. Katarina skriver:

  Problemet är ju att man inte kan börja på något nytt för då kanske det kräver en fortsättning… Kanske något som gestaltar en ny sida hos huvudkaraktären?

 4. Anna Keiler skriver:

  Ja kanske det, Katarina. Kanske kommer det fram att min huvudkaraktär gillar pingviner…? 😉 Oj, jag är visst rätt trött så här på fredagskvällen!

  • Katarina skriver:

   Något nytt spår eller händelseförlopp, menade jag så klart. Och det där med pingviner låter kul. Drick lite vin så ska du se att du hittar en lösning. ;))

 5. nathaliesjogren skriver:

  Ta en paus. Gör nåt helt annat. Då kan det släppa. 🙂

 6. minnaulin skriver:

  Känner igen det där, att det plötsligt tornar upp sig ett motstånd när det är så himla lite kvar. Sådan blev jag innan det var dags att skicka in till lektören. Jag hade klart för mig vad jag skulle göra för attt fila till det sista men hade väldigt svårt att bara göra det. Hoppas det snart släpper för dig. Lycka till!

  • Anna Keiler skriver:

   Det är det här som kallas ”Snubbla på mållinjen” men jag över mållinjen IDAG.

 7. Pingback: Think outside the box | Anna Keiler

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s