Chick lit

Jag har slängt mig lite med termen/genren chick lit, utan att riktigt veta vad orden står för. Men bloggkompisen Katarina har förklarat för mig, och jag har också läst på om chick lit på Wikipedia. Så nu vet jag. Chick står för ”brud/tjej” och lit är en förkortning av literature. Chick lit är inte den genren jag skriver i – just nu – men jag kan definitivt tänka mig att göra det, eftersom jag gillar att läsa sådana böcker. Bridget Jones Dagbok av Helen Fielding är kanske den man först kommer att tänka på och den är ju sanslöst rolig. (Jag kommer nog aldrig glömma hur skämmigt det var när jag läste Bridget Jones Dagbok på bussen och satt och gapskrattade för mig själv.)

Jag håller som bäst på att läsa en annan chick lit-författare: Sophie Kinsella. Flickan från 20-talet är enligt mig en av Kinsellas bästa böcker, även fast jag älskar böckerna om Shopaholicen Becky Bloomwood.

Har ni tips på några andra chick lit-författare än Helen Fielding, Sophie Kinsella och Marian Keyes, let me know! Jag vet, det är så långt från årets nobelpristagare i litteratur som man kan komma. Jag känner mig lite ytlig, men so be it.

Nu blir det en stund med Flickan från 20-talet och två gosiga katter som har ockuperat min säng!

God natt!

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Chick lit

 1. Katarina skriver:

  Jag har också läst mycket av Marian Keyes (tycker hon tappat stinget i de senaste böckerna, tyvärr) men bara en av Kinsella: ”The undomestic Goddess”, (som jag just nu glömt vad den heter på svenska). Däremot brukar jag läsa en del av Jane Green (tror jag hon heter) och har läst Lauren Weisbergers böcker (Djävulen bär Prada tex, som jag dock bara sett som film) tror hon har skrivit tre. Sedan finns det många andra men en som jag tyckte om var en bok som heter ”the thing about Jane Spring”, av en författare som heter Sharon Krum. Jag har aldrig sett den på svenska, jag köpte den på engelska i Milano… men det är lite en såndär feelgood roman. 🙂

  • Anna Keiler skriver:

   Tack för tipsen Katarina. Då har jag en hel del läsning att se fram emot. Och du också eftersom du inte har läst alla Sophie Kinsella 🙂 Håller med dig ang Marian Keyes, hon var bättre förr!

 2. Rose skriver:

  Lucy Diamond – the beach café
  Lucy Dillon – ensamma hjärtan och hemlösa hundar
  Jenny Colgan – Meet me at the cupcake café
  Katherine Center – The bright side of disaster

  Jag har inte läst fler böcker av dem än de här, men det var verkligen urmysiga chick-lit så jag ska absolut läsa fler av deras böcker.

  • Anna Keiler skriver:

   Tack för tipsen! Ensamma hjärtan och hemlösa hundar har jag läst, den gillade jag! Så om de andra är lika mysiga som den så ska jag absolut läsa dem 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s