Närmar mig mållinjen

Manusgenomläsning femtioelva – check.
Skrivit följebrev att skicka med till förlagen – check.
Valt ut lämpliga förlag (11 st) – check.

Återstår att skriva in några ändringar i manusdokumentet och låta det vila några veckor så jag kan läsa igenom det en gång till med ”nya ögon”. Om jag fortfarande tycker att manuset håller måttet då, så skickar jag det till utvalda förlag. Sedan är det bara att vänta på svar: minst 3 månader tar det. Och vad ska jag roa mig med under den tiden? Först och främst umgås med min försummade familj. Dessutom ska jag läsa alla böcker jag vill läsa men inte hunnit eftersom jag bara läst manuset på sista tiden. Men kanske, kanske börjar jag så smått på nästa skrivprojekt …

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Närmar mig mållinjen

 1. minnaulin skriver:

  Jösses, elva förlag! Jag tycker det blev mycket papper när jag skickade in en kopia av manuset till lektören 🙂 Men det är kanske bra att sprida ut chanserna, kanske till och med blir fler som nappar. Kärt besvär att välja ut ”den rätta”.

 2. Anna Keiler skriver:

  Jag tänkte mer eller mindre ”gödsla” med manuset ja, större chans att något förlag nappar :-). Blir runt 3000 papper, men åtminstone ett av förlagen tänker på miljön och tar emot digitala manus!

 3. Carola skriver:

  Bra att du låter det vila några veckor. Det rekommenderar både Stepehen King och Dag Öhrlund starkt i sina skrivtipsböcker. Sedan börjar en nervpirrande period :). Är det första manuset du skickar in eller har du provat förut?
  Jag håller tummarna för dig nu och önskar dig all framgång som tänkas kan :))!!!

  • Anna Keiler skriver:

   Att vänta är min sämsta gren, men jag får lägga band på mig eftersom alla kunniga, erfarna författare rekommenderar att man låter manuset vila.
   Ja det första manuset jag skickar in. Tack Carola :-)!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s