Läsa Skriva

Ikväll finns det inte tid att skriva. Istället ska jag läsa SkrivaTidningen Skriva alltså. Idag damp nummer 6 ner i brevlådan. 

Nummer 6 av tidningen Skriva

Nummer 6 av tidningen Skriva

Detta nummer handlar bland annat om hur man sökmotoroptimerar sin blogg. Sökmotoroptimering har jag rätt bra koll på, eftersom jag har jobbat som webbredaktör. Men något som jag inte har koll på är hur man skriver en barnbok. Ett reportage om det finns med i tidningen.

Boken jag skriver på nu, vars arbetsnamn är En borste av elfenben, är ingen barnbok, utan en ”romantisk spänningsroman med övernaturliga inslag”.

Men sedan 10-15 år tillbaka har jag en rätt bra idé till en barnbok. Det kanske är dags att skriva ner den idén snart. Bäst jag läser reportaget i Skriva först, så jag vet hur det ska gå till. 🙂

Har du också bokidéer som bara väntar på att bli nerskrivna när du får tid?

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Läsa Skriva

 1. Carola skriver:

  Ja några bokidéer börjar läggas på lager. Skulle jag ta mig tid att skriva en novell skulle jag nog kunna skriva om vad som helst 🙂 så som jag gjorde under min skoltid. Men jag fungerar så att jag inte kan påbörja något annat förrän jag är klar med det första projektet. Vet inte om det är bra eller dåligt :)? Både och kanske?

 2. Anne Jonsson skriver:

  OM jag har…flera stycken…och det ska bli så roligt att sätta tänderna i dem när mitt nuvarande manus är färdigt!

  • nathaliesjogren skriver:

   Håller med. Jag har flera manus i huvudet som längtar efter att komma ut och ett som jag skulle vilja skriva m men jag drar mig för det, för det handlar om mig själv och det är inte lätt att dra upp saker som man helst vill glömma.

   • Anna Keiler skriver:

    Läsaren behöver ju inte få veta att det handlar om dig 🙂 Men det kan nog bli tufft att skriva om jobbiga saker om de är självupplevda. Men det kan ju också vara en befrielse att ”skriva av sig”. Lycka till 🙂

 3. Michaela skriver:

  Jag fick också tidningen igår 🙂 Lycka!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s