En ledig dag …

… är bara ledig på så sätt att jag inte får någon lön. Den började med en uppfriskande ridtur bland färgsprakande höstlöv i skogen. Jag vet inget som rensar hjärnan så bra som en ridtur!

Sedan ägnade jag ett antal timmar åt manuset. Jag hade kunnat sitta ännu längre med redigering och genomläsning, men andra saker pockade på uppmärksamhet. Hur som helst tog jag mig igenom 60 sidor av manuset, och införde de ändringar som jag har markerat på utskriften. På vissa ställen har jag markerat stavfel eller liknande, som naturligtvis går lätt att ändra. På andra ställen på utskriften har jag gjort en anteckning där det står till exempel ”tråkig dialog, skriv om.” Då tar det lite längre tid. Eller när mina anteckningar säger ”scen flyttas till innan xxx händer.” Då gäller det att kolla så att resten fortfarande hänger ihop.

Men på många sidor hade jag faktiskt inte gjort några anteckningar, vilket innebär att jag är nöjd med de sidorna.

Nu återstår 65 sidor att gå igenom och redigera. Sedan ska jag göra en genomläsning till. Och efter det får det vara nog. Då sätter jag punkt. Tror jag …

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till En ledig dag …

  1. Carola skriver:

    Tänk vad vi pysslar med våra manus :). Det är tur att vi hör till delmålssläktet för det uppstår alltid nya delmål på vägen. Lite Alfons Åberg över det också… ”Jag ska bara…” :D. Jag stannar upp vid flera av mina dialoger eftersom jag, liksom du, ser att de kan förbättras. Första skrivomgången var dialoger inte alls min grej men jag har utvecklats där… som tur är :p.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s