Feedback från testläsare

Jag har fått feedback på mitt manus från testläsare två, Charlotte. Det var en hel del bra synpunkter, och faktiskt inte samma som testläsare ett hade. Men det är väl därför man ska ha flera, med olika erfarenheter och infallsvinklar.  En del saker är lätta att fixa till och jag behöver bara ändra någon mening. Andra är lite mer omfattande …

”Det finns inga övergivna kyrkor i Sverige.”

Det var en av Charlottes viktigaste synpunkter, och naturligtvis har hon rätt. Inga svenska kyrkor står och förfaller. Även om vissa kyrkor inte hålls öppna annat än för t ex bröllop så sköts alla kyrkor under Svenska Kyrkan om. Min påhittade kyrka utgör en vändpunkt i boken så den måste vara med. Men jag måste skriva om en del. Och jag som för en gångs skull verkligen tyckte att jag hade lyckats med min gestaltning av hur övergiven denna kyrka var: brännässlor överallt, ogräsbevuxna gravar, trasiga fönsterrutor, klocktornet hem åt fladdermöss. Men okej, brännässlor och ogräs ska rensas bort.  Och kyrkan är troligen låst och inte så lätt att komma in i som det hittills har varit för mina karaktärer.

Charlotte råkar också vara ägare av en Jack Russel, och en sådan hund förekommer i min bok. Och tydligen beter sig min påhittade hund inte riktigt som Charlottes riktiga hund. Så, skriv om skriv rätt.

Nu återstår svar från testläsare tre, nämligen Sofia, och henne räknar jag med att få svar från imorgon. Ska bli spännande att höra om hon har ytterligare infallsvinklar, frågetecken och förslag.

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Feedback från testläsare

 1. Katarina skriver:

  Finns det inte? Lustigt att det kom upp, jag tyckte nyligen att jag läste om någon som hade gift sig i en ”ödekyrka”, men det kanske var utanför sverige… boh!

  • Anna Keiler skriver:

   Det finns kyrkor som inte används tydligen, och på så sätt kan den vara öde. Men de förvaltas ändå av Svenska Kyrkan och står inte och förfaller.

 2. Katarina skriver:

  Ps. det skulle vara jätteroligt att träffa dig.

 3. Carola skriver:

  Kan intyga att Katarina är en helmysig tjej! Har träffat henne IRL. Nu blev jag nästan lite avis ;). Det är nackdelen att på så långt från Stockholm där de flesta bloggare tycks bo ;(.

  Att låta helt olika personer läsa ens manus är väldigt nyttigt. Jag har väldigt bra erfarenheter och fått hjälp med olika delar av alla tre. En av dem gav mig backning på hur trasmattorna tillverkades, haha. Och ändå är jag uppväxt med en mamma som väver mattor så jag borde veta bättre :).

 4. Anna Keiler skriver:

  Var bor du Carola? Ska du kanske på bokmässan i Göteborg?
  Ja jättebra med testläsare. Fick svar från nr 3 idag som sa ytterligare andra saker än de andra två! Så nu har jag lite (läs mycket) att ta tag i…

  • Carola skriver:

   Jag bor på Hammarö, en mil söder om Karlstad. Nej det blir ingen bokmässa för min del. Jobb och fritid kräver sitt och det blir för dyrt också med Hotell och inträde. Kanske nästa år. Ska du dit?
   Vad bra att du har lite att ta tag i. Det är ju egentligen det man vill, att testläsaren ska upptäcka så mycket som möjligt så att så lite fel som möjligt finns kvar när allt är klart. Tjohoo! Då kör vi på då så att våra manus blir klara :).

   • Anna Keiler skriver:

    Ja jag ska till bokmässan men har tur som får bo hos en skrivarkompis som jag lärde känna på Ann Ljungbergs kurs. Så jag slipper iaf betala för boende.
    Japp vi kör på, manusen ska bli klara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s