Kan P.D. James mäta sig med Jane Austen?

När jag nyligen var i London hittade jag boken Death comes to Pemberley, som är en fortsättning på min favoritbok Pride and Prejudice (Stolthet och Fördom) av Jane Austen.

Death comes to Pemberley av PD James

Pride and Prejudice skrevs i slutet av 1700-talet. Fortsättningen utkom i slutet av 2011 och den är naturligtvis inte skriven av Jane Austen. Det är deckarförfattarinnan P.D. James som tagit sig an utmaningen att skriva Death comes to Pemberley. 

När jag först såg boken i skyltfönstret på Waterstone’s bokaffär i London blev jag överlycklig. Fast efter några sekunders lyckorus blev jag istället väldigt tveksam. Vill jag ha en fortsättning? Men efter några dagars velande köpte jag i alla fall boken. Jag har inte börjat läsa den ännu. Frågan jag ställer mig är: Kan P.D. James mäta sig med Jane Austen, eller kommer jag att bli besviken?

Jag återkommer med en recension när jag har läst boken!

Ha en trevlig helg!

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Kan P.D. James mäta sig med Jane Austen?

  1. Katarina skriver:

    Jag skäms lite för att erkänna att jag fortfarande inte ens läst stolthet & fördom, men den står i min bokhylla. Däremot blev jag dödligt uttråkad av Emma, så det kanske är därför… 🙂

    • Anna Keiler skriver:

      Åh men Stolthet & Fördom är mycket bättre än Emma! Se annars TV-serien med Colin Firth och Jennifer Ehle, helt underbar! (Obs inte filmen med Keira Knightley)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s