Vilket år som helst

Det är nu 11 månader sedan jag började skriva på Romanen med stort R.
De första två månaderna gick det undan. Sedan har det gått fort framåt varannan månad och varannan månad tycker jag att det jag har skrivit är patetiskt och undrar vem som skulle vilja läsa boken – förutom min pappa som gärna läser med rödpennan i högsta hugg.

Men så tar jag tag i det igen och när jag väl skriver så brinner jag för det. Och är det en sak jag är bra på så är det att avsluta saker jag har påbörjat. Jag gillar inte att göra saker halvfärdigt. Så boken kommer att bli klar. Vilket år som helst!

Det som återstår nu är att fullfölja åtgärdsplanen efter lektörsläsningen:

Spetsa till dialogerna
Karaktärerna var för trevliga mot varandra. Nu jäklar ska det bli det ord och inga visor!

Fördjupa karaktärerna
För att få till en intressant huvudperson så skrev jag om början och ändrade hennes bakgrund lite. Jag ska också lägga in fler reflektioner samt förtydliga vad som driver varje karaktär och vad karaktärerna har för relation till varandra – det är här min största utmaning ligger.

Stryka onödiga vardagsdetaljer
Ja, för vem vill läsa om folk som kliver ur sängen på morgonen och klär på sig. Det för inte handlingen framåt. Cut the crap!

Välja genre
Det blir i första hand en spökhistoria så jag försöker skriva en massa kusliga scener. En gång var jag så inne i en läskig scen att jag hoppade högt när min man sa godnatt.

Jag har gjort ungefär 1/4 av detta arbete, jag ligger på sidan 63 av 220 sidor. Så då vet ni vad jag gör på bussen, på kvällarna, på helgerna och på semestern i sommar!

Ha en fortsatt trevlig vecka!
Anna 🙂

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vilket år som helst

  1. Susanne Ahlenius skriver:

    Du är envisheten själv så du kommer fixa det. Kram Suss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s