I steal with pride

Sedan jag började skriva på allvar har jag börjat läsa böcker på ett mer uppmärksamt sätt. När jag hittar bra formuleringar så viker jag ett hundöra i boken och sedan när jag har papper och penna till hands skriver jag ner de bra formuleringarna ”för framtida bruk”. Fast några formuleringar har jag redan använt i mitt manus. Det är bara en mening här och där så ingen kommer någonsin att märka stölden. Det är mer ett litet snatteri så att säga.

Just nu läser jag en bok som heter Ensamma hjärtan och hemlösa hundar av Lucy Dillon. Mycket trevlig bok och full av bra formuleringar.

Gör ni andra som skriver som jag? Eller är det bara jag som är en formuleringstjuv?

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till I steal with pride

  1. Ann skriver:

    Nej det har jag inte gjort, men tack för tipset. Från och med nu kommer jag också att ta lite här och lite där.
    Jag har precis lyssnat på den boken, tyckte också den var väldigt söt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s