Nu börjar det riktiga hästjobbet!

Nämligen redigeringen. Manuset är klart för en första redigering. Sedan juli 2011 har jag skrivit  70.000 ord och dessa ska nu gås igenom och vridas och vändas på. En del ska säkert byta plats med varandra, många ska förmodligen strykas, och en hel del bytas ut. Och det kommer antagligen att fyllas på med nya ord.

Jag läste en serie för ett tag sedan, det kan ha varit Snobben som skulle skriva en bok. Han tog fram ett lexikon och sa: ”Det kan inte vara så svårt att skriva en bok. Alla ord finns i lexikonet! Det är bara att sätta orden i rätt ordning.”

Och det är det jag ska göra nu. Texten ska bli mer engagerande, eventuella transportsträckor måste bort så att all text har ett syfte och för handlingen framåt. Jag ska spetsa till dialogerna och en del karaktärer behöver bli mer intressanta. Jag måste också säkerställa att jag inte byter synvinkel oavsiktligt och förvirrar läsaren. Kanske behöver jag lägga in några fler planteringar och villospår också kring den döde mannen som hittas i myren.

Min huvudkaraktär Jessica har ett riktigt hästjobb, hon jobbar som hästskötare. Men jag är säker på att jag som blivande författare har också ett riktigt hästjobb framför mig. Men ack så roligt! Fram med rödpennan!

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Nu börjar det riktiga hästjobbet!

 1. minnaulin skriver:

  Oh, så roligt, det är verkligen ett stort steg! Hur gör du, låter du manuset vila lite innan du redigerar eller kör du igång utan pardon? Jag har testat lite olika varianter, men på senaste tiden har jag inte haft ro att vänta.

 2. Ann skriver:

  Grattis! Vad bra du är! Jag längtar tills jag kan skriva att jag fått ihop så många ord.
  Jag ser fram emot att få läsa.

 3. Anna Keiler skriver:

  Tack Ann och Minna för ert stöd! Ja när jag själv är nöjd tror jag nog att jag ska be er läsa innan jag skickar vidare till förlag.
  Minna, jag har inte tid att låta manuset vila, ska ju skicka det till Ann Ljungberg 26 mars, det är SNART!

 4. minnaulin skriver:

  Ojojoj. Det är verkligen SNART 😀

 5. Ann skriver:

  Låter som det är bra att ha lite press på sig 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s